Rave 5 Parameters.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meric
Üye

Rave 5 Parameters.

Mesaj gönderen meric »

Selam,

Ilk kez programımda raporlama kullanma gereği duydum. Bunun içinde Delphi 7 nin içindeki Rave'i kullanmak istedim.

http://bdn.borland.com/article/0,1410,30331,00.html linkinde ilk kullanıcılar için güzel bir şekilde anlatım yapılmış hepsini sırasıyla yapıp kullanmak istedim. Ancak property editor editörden parameters property bölümünü açarak dediği yerde takıldım. Zira ekranda parameters bölümü gözükmüyor.(veya ben bulamadım Saat gece 4 olduğu içinmidir bilinmez).

Ayrıca o linkde gösterdiği gibi birçok özellik olmasına rağmen bende sadece Description,Fullname,Name ve Units bölümü gözükmekte.

Acaba başka birşeyler mi kurmam lazım. Rave i kurmak için fazladan herhangi bişey yapmadım. Sadece Delphi 7'yi kurdum rave otomatik olarak kuruldu.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

rave

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

Delphi 7.0 ile gelen rave programında bazı sorunlar var.Borlandın sitesinden update indirip kurduğunda sorunlar çözülüyor.Kurulumu yapmadan program ekle kaldır dan rave yi kaldırman gerekiyor.ancak o zaman sağlıklı bir rave programına sahip olabiliyorsun.
AliRiza
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen AliRiza »

Ya bilbakalım kardeş .Rave'de 7.0'da problem olduğunu söylüyorsunuz.Bende ilk defa kullanacağım.Ama program ekle kaldırda Rave'nin kurulumunu görüpte kaldıramadım.Bende 7 içerisinde 5.0 var.
Ayrıca Quick reporttan sanki daha iyi gibi geldi bana..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Kullanıcı avatarı
Bil_Bakalım
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Bil_Bakalım »

program ekle kaldırda Borland Delphi 7 olarak var.Bunu seçtiğinizde change seçeneği ve remove seçeneği aktif hale geliyor.Bu butonlar yardımı ile rave yi kaldırabilirsiniz.Eğer lisanslı delphi kullanıcısı iseniz Borland'ın sitesinden update bölümünden rave_be_5_0_8.exe dosyasını indirip kurabilirsiniz.
Ravedeki sorun ile ilgili forumda çok konuşuldu.Ayrıca quick report dan çok daha iyi sizi yarı yolda bırakmaz.temel bilgileri makaleler bölümünde bulabilirsiniz.