Ağ yolunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gince
Üye

Ağ yolunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek

Mesaj gönderen gince »

delphi ile bir bilgisayarda bulunan ağ bağlantılarımın çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim. Mesela ip'sini bildiğimiz bir bilgisayar var ve burada ağ yolu olara Z tanımlanmış olsun. Ben o bilgisayarın Ip'sini biliyorsam yaptığım programla bağlanıp ordaki ağ yolunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum. Bunu yapmam mümkün mü?Yardımcı olursanız sevinirim.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

merhaba.
ağ yolundan kastınız nedir anlayamadım..\\servermakina\c\programim gibi bi klasörün varlığını kontrol etmek istiyorsanız fileexitsts fonksiyonuyla yapabilirsiniz sanırım.
kolay gelsin.
gince
Üye

Mesaj gönderen gince »

bilgisayarda ağbağlantılarımın üstüne mouse'un sağ tıklayıp ordan ağ sürücüsüne bağlan deyip bir sürücü ismi seçeriz birde o programın çalışacağı ana makinedeki klasörü seçeriz. örneğin sürücü ismi olarak Z seçeriz bilgisayar adı olarak da //Ahmet/program klasörünü seçeriz. İşte bu bağlantının çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebiliriz. Bunun kontrolünü Delphi ile yapmak istiyorum. Bir makinasını IP sini verip o makinadaki ağ yolunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorum.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

elinizde \\Ahmet\program diye bi yol varsa biraz önceki fonksiyon işinizi görmesi gerekli sanırım.

Kod: Tümünü seç

if FileExitsts(ServerPath) then
  //bulundu
else
  // bulunamadı
gibi...