Veri Tabanı
Veri Tabanı
selam arkadaşlar delphide nesne olayları v.s. konularında tecrübe sahibi olduktan sonra son hızla veritaban olayına girmek istiyorum ama birkaç çeşit veritabanı var
siz hangisini önerirsiniz değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
siz hangisini önerirsiniz değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
hocam yanlışın var. Bu konu çok tartışıldı, eski yazılanları okursan görürsün.mikrocu yazdı:bu site de bu soruya verilecek tek yanıt
paran yoksa Firebird. tür.
paran varsa sybase.dir
1. burası yanlış grup.
2. Pazardan karpuz alır gibi veritabanı seçilmez. Önce ihtiyaçlarını belirlemen lazım. Ne iş için kullanacaksın, ne kadar veri depolayacaksın, bilgilerin güvenliği ne kadar önemli, programın sürekli çalışması gerekiyor mu yoksa arada birkaç dakika kesinti sıkıntı olmaz mı vs. bir sürü şeyi gözönüne almak lazım.
3. Veritabanı konusunda fanatik değiliz (özellikle belirtmek istedim, ısrarımız hep yanlış anlaşılıyor) ama pek çok program için FireBird iyi bir seçimdir.
Kolay gelsin.
Benim sorudaki amacım birşeyler öğrenmeye çalışırken dönemini tamamlamış bilgilerle boğuşmamak örneğin paradoxu için zaman harcıyorum kendimi geliştirdikten sonra bir bakıyorumki ihtiyacımı karşılamamış ve boşa kürek çekmiş oluyorum
bu yüzden tecrübe sahibi arkadaşların yönlendirmesiyle doğru denizde kürek çekmeye çalışayım diye düşünmüştüm
bu yüzden tecrübe sahibi arkadaşların yönlendirmesiyle doğru denizde kürek çekmeye çalışayım diye düşünmüştüm
herhalde hiçbir programcı kesinti olmasını bilgilerinin güvensiz olmasını istemez.mussimsek yazdı:
2. Pazardan karpuz alır gibi veritabanı seçilmez. Önce ihtiyaçlarını belirlemen lazım. Ne iş için kullanacaksın, ne kadar veri depolayacaksın, bilgilerin güvenliği ne kadar önemli, programın sürekli çalışması gerekiyor mu yoksa arada birkaç dakika kesinti sıkıntı olmaz mı vs. bir sürü şeyi gözönüne almak lazım.
Müşteri cari bilgileri = 5 000 müşteri
günlük satış bilgileri = 100 farklı müşteri
sürekli çalışacak program bilgiler güvenli olacak hergün satış durumu kayıt edilecek geriye dönük rapor alınacak
Sayın @Abrak,
bu durumda FireBird ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
bu durumda FireBird ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
MusSimsek doğru diyor... Ancak Paradoxtan sonra en iyisi FireBird olur. Çünkü Trigger, Stored Procedure, View, Domain vs... gibi olayları çok hoş ve RDBM yapısında öğrenilmesi gereken tam bir ihtiyaç olduğu için FB de o yapıları çok iyi öğrenirseniz SysBase, Oracle vs. gibi VTYS lerde pek sorun çekmezsiniz...
Sevgilerle...
Taner DOĞAN
Sevgilerle...
Taner DOĞAN