Triggers ve Prosedure Kullanımı Kullanışlımı
- Ademkoysuren
- Üye
- İletişim:
Triggers ve Prosedure Kullanımı Kullanışlımı
Selam arkadaşlar ben projelerimde firebird kullanıyorum. genelde tüm kontrolu ve hesaplamaları triggers ve prosedurlerden yapıyorum. bu kullandığım betot doğrumu yoksa delphi içinde kodlarlamı kontrol etsem dahamı kullanışlı olur.
Cemre Bilgisayar Yazılım
KIRŞEHİR
KIRŞEHİR
Selamlar,
Yaptığınız işin niteliklerine bağlı olarak yeri gelir doğru olur yeri gelir yanlış olur. Buna sizin karar vermeniz gerekmekte, yani tablolarınızda bir seferde binlerce defa tekrar edecek olan bir şeyi programın içindeki bir kodla çözmektense, DB üzerinde çözmek büyük hız ve avantaj sağlar, ama veri girişinde online bir takım kontrollerden bahsediyorsanız bunları programda tutmak daha doğru olur. Yani yerine göre. Örneğin rapor alıyorsanız, bence mümkün olbildiğince raporları SP haline dönüştürmek hem hız hem de kolaylık sağlar, sourcelarınızı şişmekten kurtarır gibi...
Kolay Gelsin
Yaptığınız işin niteliklerine bağlı olarak yeri gelir doğru olur yeri gelir yanlış olur. Buna sizin karar vermeniz gerekmekte, yani tablolarınızda bir seferde binlerce defa tekrar edecek olan bir şeyi programın içindeki bir kodla çözmektense, DB üzerinde çözmek büyük hız ve avantaj sağlar, ama veri girişinde online bir takım kontrollerden bahsediyorsanız bunları programda tutmak daha doğru olur. Yani yerine göre. Örneğin rapor alıyorsanız, bence mümkün olbildiğince raporları SP haline dönüştürmek hem hız hem de kolaylık sağlar, sourcelarınızı şişmekten kurtarır gibi...
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
bazı işlemleri kod yerine procedureler ile halletmenin avantajları oldugu giibi bzı hatta cok onemli dezabantajları da var
bunlardan birisi programı ve veritabanını guncelleme zahmetidir.
vt deki procedurde bir degisiklik yaptınız bunu musterideki db ye nasıl yansıtacaksınız
ya musteriniz bir program calıstırmayı dahi bilmiyor ve sadece masaustunde bulunan simgeyi tıklayarak ezberledigi islemleri yapıyorsa
Bu asamada ya bir DB Patch hazırlayacaksınız ve bunu bir yolla calıstıracaksınız
ben program kurulumu icine katarak programı yeniden kurdurtuyorum
ama bu dbpatch nasıl olacak db de bir versiyon takibi yapacakmısınız
bunun icinde pratik bi yol uydurdum, su an ise yarıyor.
yaptıgım degisiklikleri sıra ile scriptlerler calıstırıyorum eger bir hata olusursa (ki olan bir indexi yada tabloyu yeniden ekldiginde) try except arasında sessiz sedasız bir hale getiriyorum...
yoksa gercekten bir versiyon takibi zahmetli is procedure ve triggerlarda
bunlardan birisi programı ve veritabanını guncelleme zahmetidir.
vt deki procedurde bir degisiklik yaptınız bunu musterideki db ye nasıl yansıtacaksınız
ya musteriniz bir program calıstırmayı dahi bilmiyor ve sadece masaustunde bulunan simgeyi tıklayarak ezberledigi islemleri yapıyorsa
Bu asamada ya bir DB Patch hazırlayacaksınız ve bunu bir yolla calıstıracaksınız
ben program kurulumu icine katarak programı yeniden kurdurtuyorum
ama bu dbpatch nasıl olacak db de bir versiyon takibi yapacakmısınız
bunun icinde pratik bi yol uydurdum, su an ise yarıyor.
yaptıgım degisiklikleri sıra ile scriptlerler calıstırıyorum eger bir hata olusursa (ki olan bir indexi yada tabloyu yeniden ekldiginde) try except arasında sessiz sedasız bir hale getiriyorum...
yoksa gercekten bir versiyon takibi zahmetli is procedure ve triggerlarda
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME