exe icindeki süre limitlerini nasil gorebilirim Mesela:

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
emrekush
Üye

exe icindeki süre limitlerini nasil gorebilirim Mesela:

Mesaj gönderen emrekush »

if date>strtodate'01.01.2005' then terminate şeklindeki bir kod yabanci ellerde ne gibi degisime ugrar, exe icine yazilmiş hdd seri no ve bunun gibi koruyucu ifadeler programi kirmak isteyenler tarafindan nasil gorulebiliyor, yazdigim kodlari exe'yi sentezleyerek gosteren bir program var mi?

bu şekilde belirli bir zaman aralığında kullanılabilmesini istedigim demonun suresinin başkaları tarafından degiştirilmesi mumkun mu?

iyi niyetle sorulmuş bir soru yani maksadim bu isi yapanlar hangi yoldan gidiyor benim program icindeki kirli çıkılar gorulebiliyor mu?

ilgilenen herkese simdiden tesekkür..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bu konuda yazılmış güzel bir makale var. Sanırım işinize yarayacaktır :

http://www.inner-smile.com/nocrack.phtml

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

:ara onguard daki ogProtectexe tam bu işler için. exenin bi yöntem ile boyutunu alıyor ve içine saklıyor değişiklik olursa şak kapatıyor exeyi :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Sanıyorum kullanılan koruma yöntemine göre değişen teknikler var.
Sizin bahsettiğiniz koruma yöntemlerinde program dallanmalarına müdahale ediyorlar. Yani siz istediğinizi kontrol edin. Vatandaş kontrol satırlarını devreden çıkartıyor.
örneğin
1- tarihi kontrol et
a- geçtiyse kapat
b- değilse yoluna devam et
bu dallanmada b şıkkını sabitliyor veya bu dallanmaya hiç sokmuyor.
w32dasm gibi softICE gibi araçları ve işlevlerini inceleyerek geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
Benim önerim kendinizi boşuna yormayın. Programınızı kırmak isteyen her durumda kırar. Bunun aksi mümkün değildir.
Lamer düzeyini aşacak tedbirler yeterlidir.
Zaten kırılmaz yöntem bulan olsa küpköşe olur bir anda. Ancak yineliyorum kırılmayan program teorik olarak mümkün değil.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
burakk
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen burakk »

Program kıranlar Diassembler ismini verdiğimiz programlar ile sizin exe uzantılı dosyalarınızı Assembly diline çevirirler.Daha sonra bu dili bilen bir insan için bahsettiğiniz gibi güvenlik prosedürleri ile ilgili kodları bulmak pek zor olmasa gerek.Ama bunun yanında exe dosyanızı daha güvenli kılabilmek için paket şifreleme denilen bir yöntem ile exe dosyalarınızı diassembler ile açıldığı zaman bile gerçek kodları görünmeyecek şekilde paketleyebilirsiniz.Tabi bu paketleride açmak için değişik yollar mevcut ama bu tarz paketlenmiş bir exe ile bu işe yeni başlamış ve orta seviyedeki crackerları durdurmanız mümkün.Bu bile program için iyi bir korumadır.Bu tarz paketlere bir örnek vermek gerekirse bkz. Aspack.
Saygılar...
Daha iyi bir yaşam ancak daha iyi bir senle mümkün olabilir. O'Sensei Morihei Ueshiba
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

Merhaba arkadaşım..

w32dasm ve soffice programları ile birlikte kullanılan hexeditörler ile program decompile edilir.. Decompile edilen program asmbler kodlara dönüştürülür. Asmbleer kodlar üzerinde oynama yapıldıktan sonra tekrar decompile yapan program sayesinde compile edilir. Bu programlardaki derlemeleri geçersiz kılmak için unpack gibi programlarla exe'lerini küçült. Bu sıkıştırma sayesinde yukarıda belirttiğim bütün programlar bu exe'yi decompile etse bile tekrar compile edemeyecek..

Kolay gelsin.
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Bildiğim kadarıyla bu işleri yapanlar sıkıştırılmış dosyaları geri açarak işe başlıyorlar.
Sonuçta tüm pack programlarının unpack cevabı var. Ayrıca sıkıştırılmış dosyanın hangisi ile sıkıştırıldığını veren programlarda var.
Bu son zamanlarda md5 gibi geri açılmayan exe sıkıştırma algoritmaları çıktımı bilemiyorum. Öyle bile olsa bu seferde exe hiç çalışmaz. Emin olmamakla birlikte bu tür programlar sıkıştırdıktan sonra programın çalışabilmesi için gereken talimatları sistemin ilk eriştiği kısıma yazıyorlar. Yani program çalıştığında açılmış oluyor. Sıkıştırma işlemi sadece fiziksel boyutta gerçekleşiyor.
Lamer seviyesinin ötesinde bir koruma düşünmemek lazım.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

programınızı acemilerden korumak için yoda's crypter kullanılabilir.

http://www.softpedia.com/get/Programmin ... pter.shtml

This Software was modified to support C++ builder and Delphi PE header.

Protection features:

- Polymorphic encryption
- Softice detection
- Anti Debug API's
- Erase PE Header
- Anti Dumping
- CRC checking
- Import Table encryption/destruction
- API Redirection
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/