select ADI,SOYADI,MAAS FROM TABLO
şeklindeki bir ifadede maas alanının ###,###,###.##
şeklinde çıkmasını sağlamak mümkünmü,,
fakat burda tablonun displayformat özelliği kullanılarak değilde sadece
sql sorgusuyla bunu elde etmek mümkünmü.
Öncelikle bu tarz bir veritabanı özelligi sordugunuz takdirde mutlaka veritabanınınızın ne oldugunu belirtmelisiniz... Bu soruya Sybase veritabanında şu şekilde yapılır diye vereceğim bir cevap belki de işinize yaramıyor olacak...
Veritabanına baglı olmakal birlikte bir çok veritabanında bunu bir şekilde halledebilirsiniz.... FAKAAAT bu bir display format olacağı için veritabanının ilgili aracı ile yazacaginiz selectin sonucunda istediginiz sonuc gorunurken delphi icinden yapacaginiz cagirma sonucunda bu format geçerli olmayacaktir...
Delphi tarafında da kullanılabilir bir formatı sql cümlesi içinden nasıl elde ederim derseniz de bunu ancak string'e donuştürmek ile mümkün olur derim... Fakat kolon degerlerinin numeric yerine string olması işinize yariyor ise tabi ki.....
lazarus ( freepascal) da uib bileşenlerini kullanarak veritabanına bağlanıyorum.
burdaki sorunum, delphide olduğu gibi tablenin veya query nin fieldseditör
özelliklerinde display formatı atayamıyoruz.. yani burda böyle bir özellik görünmüyor. bende sql select ifadesinde bunu nasıl yapabilir diye düşündüm, bu soruyuda onun için sordum..
yada program koduyla başka bir şekilde bu alanın belirli bir formatta dbgrid içinde görünmesini nasıl sağlarız..