Arkadaşlar hepinizden çok çok özür diliyorun daha önce bu konuda mesaj atmıştım ve aslında yeterli cevapta almıştım Ancak kusura bakmayın beceriksizliğimden sizlerin başını tekrar ağrıtıyorum
İp adresi 10.5.5.1 olan makinadaki sSQLServer sunucusundaki Northwind databasine Delphi 7 deki ADO componentleri ile nasıl bağlanabilirim
Ayrıca ADO componentleri ile bağlantı yapılırsa ve client sayısı 5 i aşınca performans düşüyormu ? Çünkü böyle bir şey duymuştum
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Delphi den SQL Server a Bağlanma hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
sırasıyla:
* bir ADOConnection koy ve sağ tıkla.
* Edit Connection String
* Build butonuna tıkla
* Provider kısmından Microsoft OLE DB Provider for SQL Server seç
* Connection kısmına ip, kullanıcı ismi ve şifreyi gir.
Bu kadar
>Ayrıca ADO componentleri ile bağlantı yapılırsa ve client sayısı 5 i aşınca performans düşüyormu ? Çünkü böyle bir şey duymuştum
Her duyduğuna inanma. Adamakıllı yapmazsan bir kullanıcıda bile tıkanır program ama adam akıllı yaptığın zaman 5-10 kullanıcı da banamısın demez.
Kolay gelsin.
sırasıyla:
* bir ADOConnection koy ve sağ tıkla.
* Edit Connection String
* Build butonuna tıkla
* Provider kısmından Microsoft OLE DB Provider for SQL Server seç
* Connection kısmına ip, kullanıcı ismi ve şifreyi gir.
Bu kadar

>Ayrıca ADO componentleri ile bağlantı yapılırsa ve client sayısı 5 i aşınca performans düşüyormu ? Çünkü böyle bir şey duymuştum
Her duyduğuna inanma. Adamakıllı yapmazsan bir kullanıcıda bile tıkanır program ama adam akıllı yaptığın zaman 5-10 kullanıcı da banamısın demez.
Kolay gelsin.