mail dns server

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
guduknecmi
Üye
İletişim:

mail dns server

Mesaj gönderen guduknecmi »

selamlar,
indy ile mail gönderiyorum.Ancak kullandığım host adresleri sadece kendi maillerine gönderiyor (Mesela mx2.mail.yahoo.com ile sadece yahoo maillerine gönderebiliyorum).Ben değişik maillere de göndermek istiyorum.Ne yapmamı önerirsiniz?
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

smtp sunucunu değiştir.. Örnek mail.ttnet.net.tr olabilir. Tabi bu sunucu bir kimlik doğrulama adresi gerektirmektedir. Yani bir kullanıcı adı ve parola isteyecektir.. Ayrıca başka bir yöntem kendi bilgisayarında bir smtp server kurup, kendi bilgisayarından mail gönderilmesini sağlayabilirsin. Tabii bunun içinde bir tane iss servis sağlayacılarından ki adsl kullanıyorsan eğer bunu ttnet ücretsiz sağlıyor, statik bir ip almandır.
ve smtp sunucu adresine kendi bilgisayarının Ip sini veriyorsun..

Ayrıca DNS adreslerini kullanarakta mail gönderilebilmektedir. Bu şekilde mail gönderimi oldukça basit olup, herhangi bir kulllanıcı adı yada parola istememektedir. Ve gönderen mail adresi de istediğin ad olabilir..
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
guduknecmi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen guduknecmi »

ttnet'ten mail adresi alıp deneyeceğim.Aslında mail server kurulumu daha çok ilgimi çekti.Bakalım nasıl yapılıyor.
Cevap için teşekkürler.
seperate
Üye

Mesaj gönderen seperate »

bence yeri ve zamanı gelmişken danışmalıyım... Ben 2 gündür Merak Mail Server ile ilgileniyorum . Kurulumunda bir problem yok . Arayüz de gerçekten çok hoş. Ancak benim takıldığım nokta dns ayarları sanırım . Server Diagnostics diye bir özelliği var programın. Bastığınızda Server için konfigüre edilmiş ayarları test ediyor. Ben dns ayarlarını yaptım. Ancak internet bağlantısında problem var. SMTP protokolü hatası alıyorum. ADSL bağlantım var ve serverın istediği bütün portları tek tek açtım fayda etmedi... Olmadı ne yapsam olmadı. Daha önce MERAK mail server ile ilgilenen arkdaşlar varsa yardımcı olabilirler mi acaba ? Gerçekten çok heves ettim ama kursağımda kalacak gibi duruyo! Saygılar...
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

tabii arkadaşım.. Bunun için ilk önce yönetim consolundan account bölümünden domain kullanıcıları açman gerekli. Oluşturduğun her mail hesabı için outlook express içinde sunucum kimlik doğrulaması gerektiyor bölümünde oturum açarken kullanılacak yazan yere burda açtığın kullanıcı adı ve parolasını yazmalısın. Önce kendi bilgisayarında mail gönderilip gönderilmediğine bak. MAkinana ilk önce sabit bir Ip ver. Sonra bu Ip numarasını smtp sunucusunun yerine yaz.. Göreceksin ki mail gönderilecektir.. Tabii Merak mail server'in yönetim consolunda system bölümünde smtp server'inin açık olup omadığınıda kontrol etmelisin.. Ayrıca yine mail gönderilmezse sana şekillerle anlatayım.

İyi çalışmalar arkadaşım..

Kolay gelsin
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

Ve Ayrıca, programın DNS ayarlarıyla kesinlikle oynama.. Ayrıca pop3 sunucusu özelliğinide etkinleştirirsen açtığın yerel hesaplar kendi arkadaşlarına da mail hesapları açabilrsin..

İYi çalışmalar tekrar