Ben kendim için bir web sitesi yapmak istiyorum. Ticari bir amaç yok, sadece öğrenmek için.
Bu iş için kullanımı kolay olan Php_Nuke yi kullanmaya karar verdim.
Amma velakin Php_Nukeyi kendi bilgisayarımda çalıştıramadım.
Geçen yaz bu işi beceremediğimden, site işinden vazgeçmiştim, ama geçenlerde easyPhp adıyla bilinen, içerisinde Mysql, Apache Web Server, Php ve phpMyAdmin i barındıran bir program buldum.
Bu programı kurdum ve çalıştırdım. SysTray da simgesi çıktı ve simye tıklayınca çıkan ekranda Apache ve MySql in yeşil ışıkları yanıyordu. Yani ikiside çalışıyordu.
Daha sonra PhpNuke nin http klasörünün içindeki bütün dosya ve klasörleri EasyPhp nin kurulduğu klasörün içindeki www klasörünün içine kopyaladım. Yani localhost oluyor.
Daha sonra explorer a "http://localhost/MySql" adresini yazıp phpMyAdmin programını çalıştırıp "nuke" isimli database oluşturup, onun içinede PhpNuke nin içerisindeki SQL dizinindeki nuke.sql adlı sql komutlarını çalıştırıp 88 adet tablo oluşturdum. buraya kadar herşey iyi
Daha sonra explorer a "http://localhost/index.php" yazdığımda PhpNuke nin anasayfası geliyor. Fakat burada bir anormallik oluyor ve sayfanın her yerinde şu yazılar yazıyor
Kod: Tümünü seç
Notice: Undefined variable: HTTP_USER_AGENT in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 28
Notice: import_request_variables(): No prefix specified - possible security hazard in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 51
Notice: Undefined variable: forum_admin in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 99
Notice: Undefined variable: inside_mod in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 102
Notice: Undefined variable: inside_mod in c:\program files\easyphp1-7\www\db\db.php on line 44
Notice: Constant _YOUHAVE already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\language\lang-english.php on line 159
Notice: Undefined variable: gfx in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 1165
Notice: Use of undefined constant admin - assumed 'admin' in c:\program files\easyphp1-7\www\admin.php on line 29
Notice: Use of undefined constant admin - assumed 'admin' in c:\program files\easyphp1-7\www\mainfile.php on line 197
Notice: Constant _YES already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 33
Notice: Constant _NO already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 34
Notice: Constant _IMAGEURL already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 80
Notice: Constant _CLICKURL already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 81
Notice: Constant _HOUR already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 121
Notice: Constant _ADD already defined in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 162
Notice: Undefined variable: sitename in c:\program files\easyphp1-7\www\admin\language\lang-english.php on line 262
Yardımlarınızı bekliyorum.
Ha birde phpMyAdmin in en altında şöyle bir yazı çıkıyor
Hata
Bağlı tablolarla çalışmada kullanılan ekstra özellikler deaktif edildi...Niçin olduğunu öğrenmek için buraya tıklayınız...
Veritabanı nuke : localhost üzerinde çalışıyor...
PMA Database ... Tamam değil[ Yardım ]
Genel ilişki özellikleri Etkin değil