FireBird hata üstüne hata!

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
snofru
Üye
İletişim:

FireBird hata üstüne hata!

Mesaj gönderen snofru »

S.A.
Herkesin Ramazan Bayramı Mübarek olsun...
Nihayet oh be FB taş gibiymiş düşüncemi sağolsun FB Update etti ve hata almaya başladım :( Olayı anlatayım; Projemin son geliştirildiği vakit (ki birkaç saat önce) herşey muntazam güzellikte idi. Şimdi ise Delphi "unavailable database" hatasi veriyor. Anlam veremedim bir olay bu. IBExpert'ten batabase e ulaşmak istediğimde de aynı... (projenin EXE si de hata veriyor! FB Embed denedim bu arada süper bişi, ulaşıyor DB ye...) Hatta IBExpert utanmadan "firebird.msg" bulunamadı filan diyo... Dedim tabii buda insan yapısı beşer şaşar kaldırayım yeniden kurayım. Tüm artıklarını sildim ve Firebird 1.5.0.4306 Super Server Full kurdum (ki önceki de öyleydi). Tabi yine hatalar aynı. Ancak bu sefer IBExpert kafayı şeye taktı CHARACTER SET WIN1254 is not defined! NONE yapıca oluyor, düzeliyor, bağlantı kurabiliyor. Ben buna neye delalettir bulamadım. Lütfen bilgisi olan paylaşşın...

System:
Delphi 6 EE (non update)
[gds32.dll vs gibi Firebird'ün kullanacağı dosyalar ilgili yerlerde]
+ olarak (çakışırmı bilmem ama)
MySQL 4x
Apache PhP
filan falan....

Ek: (Yeni keşfettim)
CHAR SET i None yapınca ve yeni bir kayıt eklemek isteyince [ki halen IBExpert için konuşuyorum Delphi halen "unavailable database" diyo]
Arithmetic overflow or division by zero has occurred.
arithmetic exception, numeric overflow, or string truncation.
Implementation of text subtype 55 not located.
Öff. Yani tam zamanıydı sanki. Tam sıkıştığım zamanımın daraldığı vakit delirtiyor adamı. Acil yardım lütfen...

Saygılar, Sevgiler...

Taner DOĞAN
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Ekmeme yapmak istemedim pek göz korkutucu olur diye :)
Olayın son boyutu: isql ile database e bağlanabiliyorum ve CHARACTER SET hatası vermiyo :? Tablolara, verilere Role ve Grant olaylarına baktım hepsi temiz. Ama IBExpert kıllık yapmaya devam ediyor. Keza Delphi ile ilgili ise IBDatabase in Database Editor... penceresindeki CHARACTER SET -> NONE olunca o da bağlanıyo. Yani sonuçta benim esas derdim CHARACTER SET olduğu anlaşıldı tarafımdan. Ancak halen sebep ve çözüme ulaşılamadı. Off napsam da düzeltsem :cry: Format atip herşeyi yeniden mi kursam? Bu 8 saatime mal olur ama razıyım... Tersliğe bak herkes tatilde forum da tatilde sanırım, help help diye inliyorum. :D
Yazdıklarım biraz aptalca olabilir ama inanın sinirimden olayı gırgıra vuruyorum.
Acil yardım dileklerimle hepinizi çok seviyorum :D
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

S.A.
Sorunu hallettim desem yalan olur sanırım kendiğilinden halledildi. Aslında bu mesajları silmeyi düşünüyordum ama belki birgün bir başkasıda böyle bi hatayla karşılaşırsa çözümü için bişii yapmasın beklesin :) diye halen yazıyorum. Aslında olaydan bu yana yapılan şeyler; Firebird yeniden kuruldu, FIBPlus bileşeni kuruldu (meraktan kurdum) ve baktım bağlantıyı normal sağlıyor WIN1254 hatası yok! Projeme baktım artık o da bağlanıyor :roll: IBExpert e baktım :evil: o hala inat yapıyo... Onuda yeniden kurdum, eheh akıllandı. Yani sonuçta neymiş? Bende anlamadım walla :!: :?:
Tabii ki halen sebebi ve mantıklı çözümü için cevaplarınızı beklerim....

Saygılar, Sevgiler....

Taner DOĞAN
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

IBX bileşenlerinin update ini tafsiye ederim ben Delphi 6 kullanıyorum bende de problemler çıkartıyordu özellikle tarih olaylarıyla ilgili.

Ayrıca Netice yi ve sorunu nasıl hallettiğinizi yazdığınız için teşekkür ederim.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.