ytl için float mı? integer mi?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

ytl için float mı? integer mi?

Mesaj gönderen bobasturk »

Selam, geceniz mübarek olsun.

Öğrenme açısından soruyorum. YTL ye geçildiği için integer olan alanların float olarak mı ayarlanması gerekiyor yoksa integer olan alanlar da aynı işi görüyormu. Projeyi yeni hazırlayacağım için hangisini uygulamak gerektiğini öğrenmek istedim.

birde fb/ibx te sp, triger yazılırken bide Exceptions ne işe yarıyor. Stok takip örneğinde yazılmıştı ve sp veya trigerler de hatalı işyapınca hata mesajı olarak buraya yazılmış olan erwin ler dönüyor. Amacı nedir acaba gerekli mi?

kolay gelsin
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

A.s.
Selam, geceniz mübarek olsun.

Öğrenme açısından soruyorum. YTL ye geçildiği için integer olan alanların float olarak mı ayarlanması gerekiyor yoksa integer olan alanlar da aynı işi görüyormu. Projeyi yeni hazırlayacağım için hangisini uygulamak gerektiğini öğrenmek istedim.

birde fb/ibx te sp, triger yazılırken bide Exceptions ne işe yarıyor. Stok takip örneğinde yazılmıştı ve sp veya trigerler de hatalı işyapınca hata mesajı olarak buraya yazılmış olan erwin ler dönüyor. Amacı nedir acaba gerekli mi?
YTL için alan larınızı Float ayarlamanız mantıklı olacaktır integer adı üstünde zaten tam sayılar için gecerlidir.

EXCEPTION ise hata yakalamak için kullanılan bir yapıdır.

Kolay Gelsin...
En son husonet tarafından 10 Kas 2004 12:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

usta

teşekkür eder saygılar sunarım
kolay gelsin.