Mustafa Abi Allah rızası için yardım.
Ya bunu bilen yok ya da kimse söylemek istemiyor. Kime sordumsa yanıt alamadım.
Benim için çok önemli. Eğer bi gün bulur ve çalıştırırsam söz açık kodları burada yayınlayacağım....
Access e adotable ile bağlanıyorum. 28 adet alan ekliyorum. Ancak girdiğim alanlardan birinin kesinlikle benzersiz olması gerekiyor. Kodla benzersizliği bir türlü kontrol edemiyorum. bunu yapabileceğim bir kod varsa lütfen yardım edin. Bu alan otomatik sayı gibi artan değerlere sahip değil. Yani rastgele numaralardan oluşuyor. Yaptığım programın tek eksiği denilebilir ama 3 aydır çözemedim bu problemi.
İndex le yapılan benzeersizlik işime yaramıyor...
Yardım ederseniz minnettar olacağım...
DB de indexleme yaptığımda KEY VIOLATION accesde ise birincil anahtar üzerinde hata var gibi bir mesaj geliyor. Ama ben bunu kendim kontrol etmek istiyorum.
asedizer@hotmail.com
benzersi kayıt
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
benzersi kayıt
En son ASE tarafından 11 May 2004 07:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
benzersiz
selam...
hocam zaten sen cevabı kendin vermişsin tablona bir alan ekle ve bunu otomatik sayı olarak tanımla başka yapılabilecek birşey yokki...
iyi çalışmalar...
hocam zaten sen cevabı kendin vermişsin tablona bir alan ekle ve bunu otomatik sayı olarak tanımla başka yapılabilecek birşey yokki...
iyi çalışmalar...
query şöyle olcak.
query yi yazdıktan zonra params özelliğinde xno parametresinin tipini belirtmeyi unutma. Tablodaki no alanının tipineyse xno da aynı olmalı..
Kod: Tümünü seç
select no from tableadı
where no = :xno
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Table1BeforePost(DataSet: TDataSet);
begin
if Query1.Active then
Query1.Active := False;
Query1.ParamByName('xno').Value := Table1No.Value;
Query1.Active := True;
if Query1.RecordCount > 0 then
begin