Programın Veri Tabanını İnternette Tutmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Programın Veri Tabanını İnternette Tutmak

Mesaj gönderen feinpus »

Ben çalıştığım şirket ve bu şirketin ayrı olan birimleri için ortak bir veri tabanı oluşturmak istiyorum yani internette bir server açıp verileri buradaki veritabanına girmeyi düşünüyorum ancak.

Benim yapacağım program ile senkronize bir şekilde çalışacak (hata payı çok az olacak hatta hiç olmamalı) bir sistem hazırlamak istiyorum.

Şimdi modeli biraz açayım her birimin bir programı ve veritabanı var herkez kendine ait bilgileri giryor daha sonra diğer birimlere bu verilerden bazıları faxlanıyor ve diğer birimler bu verileri tekrar bilgisayara geçiyor bu işlem uzayıp gidiyo.

Bunu engellemek için tüm birimler için ortak bir veri tabanı olmalı diye düşünüyorum fakat bir birim çalışabilmek için diğer birimlerede bağlı kalmamalı yani birimin birini server olarak kurmak sürekli buranın açık olması gerekir.

Bende Veritabanını internete atmaya karar verdim. :?: Ne kadar Doğru olur bilmiyorum... :?:

:!: Şimdi asıl soru İnternete hangi veri tabanını kullansam daha sağlıklı, hızlı ve güvenilir olur :?:

Programın veri tabanıyla ilişki kurarken (kayıt,ekle,sil,listele) araya başka bir arabirim koymak istemiyorum(Asp sayfası gibi.) çünkü 2-3 birim aynı anda veri girmeye kalkarsa sorun çıkabilir.

--------------------------------------

Biraz uzun bir yazı oldu ama amacımı anlatırsam alternatifler çoğalır dedim. :wink:
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
Kullanıcı avatarı
ayhanarican
Üye
İletişim:

MySQL kullan derim

Mesaj gönderen ayhanarican »

S.A.

bir çok hosting firması MySQL veri tabanı sunucusunu sistemlerinde bulundurduğu için bu veri tabanını kullanmanın en ucuz ve hızlı çözüm olduğunu düşünüyorum.

MySQL'e delphiden bağlanmak için en güzel yol Zeos componentlerini kullanmak.

başarılar.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Teşekkür ederim peki bu bahsettiğin bileşen internnetteki veritabanına sanki kendi bilgisayarındaki vritabanına bağlanır gibi mi bağlanıyor yani araya script filan yazmak gerekmez inşalah.

Benimde en aklıma en mantıklı MySQL veri tabanı geliyor zaten...
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
ayhanarican
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ayhanarican »

Server ip ,DatabaseName, UserName, Password bilgileri yeterli. Ayrıca server daki MySQL versiyonunu öğrenirsen ,iyi olur. En uygun mysql dll sini exe nin bulunduğu klasöre koyarsın.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Teşekkürler bi uğraşayı daha önce delphi da MySQL kullanmamıştım...
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Peki programın kurulu olduğu yerde de bir veri tabanı olsunda ilk kayıtları buraya girsin de sonradan bu girilen kayıtları upload etsin yoksa. Program sadece internetteki veri tabanına bağlantı yapıp realtime mı kayıt girsin nedersiniz.. :?: :?: :?:
Oldeye Software
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam birkaç arama ile gelen mesajları oku. Kafandaki çoğu şey yanıt bulacaksın. Benim önerim FireBird kullan.

:ara internet veritabanı
:ara internet database
....

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

serverip yerine internetteki veritabanının bulunduğu makinenin ipsini yazıyorsun, veya domain le de (ServerIp: 'www.domainadi.com')gidebilirsin.
Aslında bukonu daha önce de konuşuldu, :ara: mysql internet

viewtopic.php?t=2738&highlight=mysql+internet
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Admin yazdı:Benim önerim FireBird kullan.
mustafa abi , serverlarında firebird kurulu hosting firması varmı ?

bildiğin firmalar var ise adresini verebilirmisin ? bu tarz projelerde mysql den kurtulmuş oluruz.

kolay gelsin.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

DotCom yazdı: mustafa abi , serverlarında firebird kurulu hosting firması varmı ?

bildiğin firmalar var ise adresini verebilirmisin ? bu tarz projelerde mysql den kurtulmuş oluruz.

kolay gelsin.
sanırım hiçbir hosting firması buna yanaşmıyor. hosting firmalarına kendin kurduracaksın. Tabii hatrı sayılır bir müşteriysen...
En son csyasar tarafından 04 Şub 2005 02:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

DotCom yazdı:
Admin yazdı:Benim önerim FireBird kullan.
mustafa abi , serverlarında firebird kurulu hosting firması varmı ?

kolay gelsin.
:ara firebird host

viewtopic.php?t=4695&start=0&postdays=0 ... ebird+host
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^