Modal bir formu OnShow olayında kapatmak için

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Modal bir formu OnShow olayında kapatmak için

Mesaj gönderen mussimsek »

PostMessage(Self.Handle, WM_Close, 0, 0);

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Bu kodu nerede kullanabiliriz.

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Sevgili admin verdiğiniz bu kodu nerede faydalı şekilde kullanabiliriz.Modal formun onshow olayına verdiğiniz kodu yazdım.Form görünüp kayboluyor.Nasıl faydalı bir olayda kullanabiliriz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
kelaynak yazdı:Sevgili admin verdiğiniz bu kodu nerede faydalı şekilde kullanabiliriz.Modal formun onshow olayına verdiğiniz kodu yazdım.Form görünüp kayboluyor.Nasıl faydalı bir olayda kullanabiliriz.
Mesela programınızda kullanıcı girş ekranı var. ve kullanıcı her seferinde sifre yazmak istemiyor. ancak programa bir kullanıcının giriş yapması gerekiyor. Bu durumda şifre giriş penceresine "beni hatırla" diye bir seçenek koyar sınız. kullanıcı login olduğu zaman bunu (kullanıcı adı ve şifresi) (registere veya ini dosyasına vs..) yazarsınız. Şifre giriş penceresinin onshow olayında da bunu kontrol edersiniz eğer beni hatırla seçili ise bu kodu çalıştırırsınız.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

ben bu kodu işlemini yapıp, otomatik kapanan formlar için kullanıyorum. Form açılıyor -> işini yapıyor -> otomatik kapanıyor.

Normal Close burda işe yaramıyordu, araştırıp, kodu bulunca buraya da gönderdim.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kelaynak2
Üye

Şimdi anladım

Mesaj gönderen kelaynak2 »

Şimdi anladım, cevaplarınız için teşekkürler. :)
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Admin'im,

Allah tuttuğunu altın etsin, 1 saattir bunu yapmaya uğraşıyorum, mesajını bulunca çok sevindim ve hemen kullandım, işte :ara nın faydası !

Nerede kullandığımı da yazayım, belki işine yarayacak birilerine fikir vermiş olurum. 'Delphi dışı' bir uygulamam var, çok farklı yerleşim merkezlerinde çalışıyor, bu uygulamanın içinde haftada bir çalışan bir program var. O program çalıştığında bir text file oluşturuyorum ve Delphi projesini çağırıyorum, delphi projesi de text file'ı okuyup, güzelce bir email hazırlıyor ve kullanıcıya farkettirmeden benim istediğim bazı data dosyalarını da attach edip bana yolluyor. İyi niyetli bir 'casus' programı yani.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

bugünde bana lazım oldu. var biliyorum ama nerde diye biraz aradım.
ama buldum. heheheheh
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Eğer bir formun kendi içerisinde yetki kontrolü yapıyorsanız veya o formun kullanılabilir olup olmadığına karar veriyorsanız bu yöntem işinizi en iyi şekilde görecektir.

Örneğin XXX Listeleme diye bir formumunz olsun. Formun girişinde if XXX tablosu içerisinde hiç kayıt yoksa doğrudan XXX tablosunda hiç kayıt yok mesajı verdirip formu geri kapatabilirsiniz.

Formun OnShow özelliğinde aktif kullanıcının bu forma giriş yetkisi olup olmadığının denetimini yapabilirsiniz.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)