Arkadaşlar Database Register ederken mesela Ems Tool u ile yaparken sormuyorda DatabaseWorkBench ile yapaarken Sql Dialect diye birşey var bunu soruyor. Daha önce forumda geçen konularda yanlış hatırlamıyorsam 3 seçmek gerektiğini okumuştum ancak açıkçası bu ne işe yarar onu bilmiyorum.
Ben tablolarımdan bazılarında para birimi girişleri için küsüratlı değer kabul etmesi açısından Float tanımlaması yapmıştım ancak bu field ları sonradan Numeric(x,x) olarak değiştirdim.
Fields editörden bu değişiklikleri yenilemek istedim field ları kaldırıp tekrar ekle dediğim zaman bana
Dynamic Sql error
Sql Error Code= -804
Data Type unkown
Cilent Sql Dialect 1 does not support reference to BIGINT datatype
hatası veriyor ne yapabilirim
Client SQL Dialect
Client SQL Dialect
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
Sayın aslan geri ilginize teşekkür ederim Sql Dialect zaten 3 bunu yukarıda belirtmiştim ben sorunu şu şekilde çözdüm sebep neydi bilmiyorum ama tabloyu yeniden oluşturunca sorun kalmadı ancak şu Sql dialect nedir 1 2 3 arasındaki farklar nedir bu konuda azda olsa bir bilgi verebilirseniz sevinirim. database e bir bağlantı şekli olduğu belli ama dahası nedir bunu bilmiyorum
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
End;
Begin
End;
S.A.
valla tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum.
ilk olarak tarihsel alanlarda karşıma çıkmıştı. Sanırım versiyon gibi bişey olabilir.
şimdi baktım
Dialect = Lehçe demekmiş.
SQL standardını belirlemek için kullanılıyor olabilir.
valla tam olarak ne olduğunu bende bilmiyorum.
ilk olarak tarihsel alanlarda karşıma çıkmıştı. Sanırım versiyon gibi bişey olabilir.
şimdi baktım
Dialect = Lehçe demekmiş.
SQL standardını belirlemek için kullanılıyor olabilir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... xgiris.htm
Hocam Site offline indirip mutlaka ara, çoğu soruya hemen yanıt bulacaksın
Kolay gelsin.
Temel fark, Dialect 1'de sadece timestamp var, Dialect 3'te ayrı ayrı Date ve Time'da var.SQLDialect : Interbase 6 için 3, Interbase 5 ve öncesi için 1 girin.
Hocam Site offline indirip mutlaka ara, çoğu soruya hemen yanıt bulacaksın

Kolay gelsin.