merhaba.
öncelikle herkese kolay gelsin.
dbisam veritabanında sıradan bikaç alandan sonra blob olarak tanımlanmış ve veri kaydedilmiş bir veritabanını incelememiz gerekti.dbisam'ın kendi bileşen paketini indirip compile ettik ve bağlantıyı sağladık.ancak blob alanları dbmemo'da göstermeye çalışırken encode işleminin gerçekleşmediğini gördük.tahmin ettiğiniz üzre sadece şifrelenmiş ilginç bi görüntü çıkıyor.dbisamın mail adresine durumu anlatır bir mail de attık,cevaben tdbmemo bileşeni ile görebileceğimizi yazdılar.bu kez bu foruma sormayı uygun gördük.ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederiz.
kolay gelsin.
dbisam blob field'ı nasıl gösterebiliriz?
S.A.
tablonun bir yedeğini alıp o alana kendi eklediğiniz kayıtları okuyabiliyormusunuz bi bakın isterseniz.
Birde vt yi kullanan program bu alan hangi bileşenle erişiyorsa o nu kullanmayı deniyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
tablonun bir yedeğini alıp o alana kendi eklediğiniz kayıtları okuyabiliyormusunuz bi bakın isterseniz.
Birde vt yi kullanan program bu alan hangi bileşenle erişiyorsa o nu kullanmayı deniyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
a.s.
evet kayıtlar üzerinde düzenleme,ekleme yapıyorum blob alana yazdığım metinleri de düzeltip güncelleyebiliyorum ve hiç sorun yok.sadece önceki kayıtlarda o alanı doğru biçimde göremiyorum.program sanırım başka bir dille yazılmış ama henüz onu detaylı inceleme fırsatım olmadı.hatta dbisam kullanıldığını bile kendi araştırmalarım sonucu buldum.ve muhtemelen program da tdbmemo türünde bi bileşen kullanıyor, çok kısa bakmıştım.
teşekkürler.
evet kayıtlar üzerinde düzenleme,ekleme yapıyorum blob alana yazdığım metinleri de düzeltip güncelleyebiliyorum ve hiç sorun yok.sadece önceki kayıtlarda o alanı doğru biçimde göremiyorum.program sanırım başka bir dille yazılmış ama henüz onu detaylı inceleme fırsatım olmadı.hatta dbisam kullanıldığını bile kendi araştırmalarım sonucu buldum.ve muhtemelen program da tdbmemo türünde bi bileşen kullanıyor, çok kısa bakmıştım.
teşekkürler.