activiX

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aydogan46
Üye
İletişim:

activiX

Mesaj gönderen aydogan46 »

merhabalar;
ben formlarimi activex olarak hazirliyorum ve kendi makinemde normal olarak çalışıyor. web sayfası olarak atıyorum yine kendi makinemde web olarak açtığımda sorun yok ama baska makinede calısmiyor. hani .ocx dosyalarınıda gönderiyorum ama yine olmuyor. acaba nerde hata yapıyorum. herkese kolay gele.
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

activex

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

iyi günler...

bu konu ile ilgili formun diğer sayfalarında gereklei bilgileri edinebilirsiniz.activex diye aratırsanız karşınıza çıkacaktır...

kolay gele...
aydogan46
Üye
İletişim:

ya kardeş haklısın belki 100kere arama yaptım ama.sadece Mavsar (viewtopic.php?t=163&highlight=activex)arkadaşımızın söyledikleri uygulanabilecek durumda diğerleri sadece tavsiye niteliğinde. register ettim ama bu register etme nasıl bi işe yarıyor bilgim yokki. eger zahmet olmazsa küçük bi örnek üzerinde açıklama yapılabilir mi? biliyorum herkes bişeylerle meşgul ama deliricem yaa.
hepinize kolay gele
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Hocam problem nedir? Tam anlayamadım aslında önceki yazdıklarımdan çözüm bulabilirdiniz ama ActiveX olayının yayınlanmasını tekrar anlatayım.
  • ActiveX dosyasını nerde publish edecekseniz elinizdeki DLL'i o makinaya kuracaksınız. DLL install etmek için ya o makinede kurulu bir delphi varsa delphi nin Run menüsü altındaki Register ActiveX menüsünü kullanabilirsin ya da regsvr32.exe dosyasını kullanarak bu işi yapabilirsin. (Bu işlemleri IIS i stop ettikten sonra yapın! ) Daha sonra (normalde ihtiyaç olmamasına rağmen Windowsun bir güzelliği işte :)) makinayı restart edin.
  • DLL nesneniz için kullandığınız yere göre (ben global.asa da yapıyorum) session create edin.
Hepsi bu :lol:
aydogan46
Üye
İletişim:

hocam problemi tam olarak anlatayım. öncelikle new/activex from u seçip
kodlarımı yazıyorum. daha sonra project/web deyploment option ı seçiyorum gerekli yerleri dolduruyorum. bu ara bu menüde çıkan boşluklara 1.ve 3. boşluga bir klasor ismi 2.boşluga da (target url) yazan yere de.\ yazıyorum.
daha sonra project/web deploy komutunu çalıştırıyorum. daha sonra yukarda belirttiğim klasore gidiyorum ve activex..htm olarak sayfa yapılmış oluyor. bunu çalıştırıyorum hiç bir sorun çıkmıyor. database oluyor diğer programlarda hatasız çalışıyor. sorun bu dosyaları servere attıgımda meydana geliyor ve hiç bişey çalışmıyor. sizin yazdıklarınızı da araştırdım. run/register activex de yaptım o da başarılı olarak register edildiğini söylüyor. ben bundan sonrasını anlamadım. neden register ettik ve bunu nasıl kullanacagız. eger bir yardım ederseniz minnettar olurum. açık olmayan bir yer var sa oraları da açıklarım sonra.
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Bana şunları cevaplarmısın?

. ActiveX uygulamasında Database bağlantın var mı?
. BDE mi kullanıyorsun?
. ActiveX nesneleri hata kontrolü zordur. Bunun için en iyi yöntem bir log dosyasına exepcition ları yazdırmaktır. Bu tür bir log tuttun mu? Varsa log da yazan nedir?
aydogan46
Üye
İletişim:

hocam bi kaç uygulama yazdım. bunlarda 2+2 gibi sadece toplamayapacak programlar yani basit uygulamalarda vardı . ayrı bir tasarımda database de vardı tabi bunlarda bde kullandım. ama ben en basta kısa bir uygulama ile bu işin nasıl yapıldıgını anlamaya çalışıyorum. işin açıkcası delphide yaptıgım programları web de çalıştırmak istiyorum bunun mümkün olup olmadıgını bilmiyorum yoksa ben bu activex i yanlış mı anladım.
aydogan46
Üye
İletişim:

log tutmadım.
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Öncelikle ActiveX olayını doğru algılamışsın. Benim aktif olarak bunu kullanan ve 400.000 fazla hiti olan bir müşterim var. (Büyük bir firma ismini açıklamak istemem :)) Ve web tarafında bir uygulama için güzel bir olay ActiveX ama şunu da belirtmek isterim. Artık Express Web Framework kullanacağım. (http://www.devexpress.com)

En güzel hata takip yöntemi log tutmak. Bunun için text file create etme line append etmeye bir bak eğer bilmiyorsan. Uygulamayı çalıştıracağın makinada BDE kurulu olması gerekir ve localindeki BDE aliası neyse aynı aliası kullanmalısın. Bu dediklerimi yap. Olmazsa yarın sabah tekrar bakarım...
aydogan46
Üye
İletişim:

hocam eyvallah
aydogan46
Üye
İletişim:

hocam saygılar;
şimdi benim burda internette dosyaları publish edecek serverim yok suan ilerde olacak. ben yukarda anlattıgım gibi programı hazırlasam, servere da delphiyi kurup regsvr32 yi çalıştırsam, ilgili klasorlere database dosyalarını ve program dosyalarını kopyalasamve bde yi kursam. başka bir işlem yapmama gerek kalmadan çalışır mı? kolay gele.
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Aydoğan46 arkadaşım (Maraşlısın herhal :)) Delphi kurmana da gerek yok. Sadece BDE kullansanda yeter. BDE kurarsın. regsvr32 ile DLL'ni register edersin. O kadar :)
aydogan46
Üye
İletişim:

evet abi maraşlıyım adım mehmet adaşız yani. ama ankarada çalışıyorum