Firebird de, paradox taki db davranışlarımız sağlıklı olurmu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Firebird de, paradox taki db davranışlarımız sağlıklı olurmu

Mesaj gönderen serbek_tr »

Arkadaşlar Acemice bir soru oldu belki ama başlığıda nasıl izah edeceğimi bilemedim açıkçası.
diyorumki hani paradox u bırakalı 1 hafta Firebirde başlayalı 2 gün oldu ister istemez bazı tablo olaylarında paradox kullanırken iken uyguladığımız yöntemleri uyguluyorum yani daha profesyonel düşünme mantığı için daha çok çalışacağızda.
Mesela kayıt girerken IBTable kullandığım için yeni kayıt için IBTable1.insert , post vs komutları kullanıp IBTransaction için CommitRetaining komutunu veriyorum işlem gerçkeleşiyor ama hani bilmediğimiz bir durum ile karşılaşma durumu söz konusumu yada bu ibtableler için komut vermek yerine insert into vs mi kullanmak lazım
gerçi updatesql yazılı bunlar ama ..... herhalde anlatabilmişimdir arkadaşlar(Galiba benim bir derdim daha var anlatmakta zorlanıyorum).

İlginize Teşekkür ederim...
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Eğer yazdığınız kod şu adımları kullanabiliyorsa kalan tarafı önemli değil;

1. Start Transaction
2. Tablolara birşeyler yap
3. End transaction

SQL i daha çok sorgulama için kullanmakta yarar var. Zira genelde yazdığımız karmaşık queryler sonucu dönen recordset ler updatable olmuyor çoğu zaman. (2-3 table join edilmiş gruplanmış vs oluyor).

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

Doğan Bey Abiciğim açıklaman için Teşekkür ederim içime su serpildi valla anlaşılan doğru yolda gidiyoruz teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;