Arkadaşlar selam. Hayırlı geceler.
yaptığım acemi çalışmasında bazen bilmemezlikle hatalar yapıyorum ve fb/ibexpert ile oluşturduğum tümüyle tabloyu değiştirmem gerekiyor.delphi tarafında değişiklik olmaması içinde silmek istediğim tablonun birebir kopyasını tekrar yapmam gerekiyor. Tabloyu silerken ibexpert te tablo üzerinde sağ tıklayarak drop table diyerek siliyorum ve tekrardan sildiğim tabloyu yapıyorum. Aslında işlem bu kadar uzun ve zahmetli olmayacak ama sql olayında daha çok pişmem gerekiyor.
sormak istediğim bu şekil silmem doğrumu ve bu proje içinden tamamiyle siliniyormu yoksa sadece bağlantısımı kesiliyor yer işgal etmeye devam mı ediyor.
saygı ve sevgilerimle
Fb/İbexpert de tablo silme
table ı yada herhangi bir şeyi drop ettiğinde bu tamamen db içinde iptal edilir. ama db nin size ında bir değişiklik olmaz ama bu drop işleminin geriye dönüşüde yoktur. yani bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok.
gene şu IBExpert ile ilgili. Ben ezelden beri hep IBExpert i öneririm
komisyon almam lazım bu gavurlardan
bu ve benzeri programlar birer tool dur yani görsel olarak siz yaparsınız o buna uygun SQL cümlesini oluşturur. IBExpert in sevdiğim tarafı her yapılan işin önce SQL cümlesini gösterir ekranda. bunları okun, öğrenin SQL budur işte. IBExpert le drop ediyorum lafı kesinlikle yanlış. kullanılan SQL cümlesidir doğru olan.
doğrusu budur. Tavsiyem ezbere iş yapmayın, madem öğrenenmeye çalışıyorsunuz, tam öğrenin.
bundan sonra soru yada cevap yazan arkadaşlar buna dikkat etsinler. falanca programla şunu yapıyorum olmuyor vs gibi soru yerine SQL i yazın.
Bunu yazma sebebim biz bu forumu öğrenmek ve öğretmek için kurduk e ozaman bu misyona göre davranmak lazım dimi ama
kolay gele
gene şu IBExpert ile ilgili. Ben ezelden beri hep IBExpert i öneririm

Kod: Tümünü seç
DROP TABLE FALANCA_TABLE
bundan sonra soru yada cevap yazan arkadaşlar buna dikkat etsinler. falanca programla şunu yapıyorum olmuyor vs gibi soru yerine SQL i yazın.
Bunu yazma sebebim biz bu forumu öğrenmek ve öğretmek için kurduk e ozaman bu misyona göre davranmak lazım dimi ama

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!