Lookup Fields

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Lookup Fields

Mesaj gönderen serbek_tr »

Arkadaşlar Lookup olayı için mantıklı olan yol IbTable nin Fields Editöründen New fields diyerek lookup tanımlamakmı daha mantıklıdır yoksa benim bilmediğim ve daha daha mantıklı olan bir yol varmıdır.
yani bunu ibexpert yada kullanılan yardımcı araç hangi ise ordanmı yapmak gerekir. ise nasıl......
Yapmak isteğim olayın izahatı şu Döviz girişleri ile ilgili bir table var buraya girilecek her kayıt için döviz resmini kayıt etmek yerine resimlerin bulunduğu table dan resim seçip bu resmin anahtar kodunu giriş yapılan tabledeki alana yazmak ve Lookup field ile anahtara karşılık gelecek döviz resmini image te göstermek istiyorum yani paradox yapısı kullanırken bu mantığı gözetiyordum acaba bu mantık firebird de sakınca doğururmu bilmiyorum Yorumunuzu ve önerilerinizi bekliyorum
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

öncelikle IBExpert in delphi yada vs bişeyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. onunyaptığı iş sadece senin el ile yazman gereken sql kodlarını sana görsel bir ara yüz ile yaptırıp kendisi SQL i oluşturuyor.
delphi içinden de lookup kullan

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

IBExpertin Öyle bir özelliği olduğunu düşünmedim zaten IBExpert ile uğraşırken Foreign key anahtarında tanımladığın field ile başka bir tablonun field ı ile bağlantı kurabileceğimi gördüm. acabamı dedim hani bu iki field ile bağlantı kurduğunda firebird ün özelliği olarak ana kayda konumlanınca diğerine kendisimi konumlanır yada ilgili olanları filtrelermi diye düşündüm o yüzden sormuştum Teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;