display format

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

display format

Mesaj gönderen ALUCARD » 18 Eyl 2004 02:53

meraba
ben bir alana display format olarak

Kod: Tümünü seç

###.###,## TL
fakat bunu

Kod: Tümünü seç

###.###  TL , ## kuruş
sonuç olarak 12.500,32 TL KR
yapamadım nasıl yapabilirim
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

bgoktas
Kıdemli Üye
Mesajlar: 769
Kayıt: 27 Nis 2004 09:32
Konum: istanbul

Mesaj gönderen bgoktas » 18 Eyl 2004 03:05

#,##.00
veya
#,##00 gibi dene

ikisinden birisi.

Kolay gelsin :)

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD » 18 Eyl 2004 03:09

arkadaşlar sorunumu çözdüm yaşasın :lol:

display formatı

Kod: Tümünü seç

###,### TL.## KR
olarak değiştirince
sonuç ta

Kod: Tümünü seç

12.500.000 TL,33 KR
olarak değişti
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri » 19 Eyl 2004 08:54

S.A.
Fieldların ongettext eventinde formatlama yapabilirsin.
Ama ado dada displayformat olması lazım gibime geliyor.
adotable bilesenine iki kere tıkladığında gelen fields editörde formatlamak istediğin alanı seç. object inspectorde event sayfasında ongettext eventinde formatlama yapabilirsin. (hazır fieldi seçmişken propertiesine de bi bak displayformat olması lazım.)
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

aliplane
Üye
Mesajlar: 30
Kayıt: 06 Eki 2008 02:32

Re: display format

Mesaj gönderen aliplane » 22 Eki 2009 09:50

Aşağıdaki şekilde display formatı yazarsanız

Kod: Tümünü seç

###,###.#0;0;
kayıt 500 ise 500,00
kayıt 100000.48 ise 100.000,48
yapar.

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 353
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re:

Mesaj gönderen xozcanx » 29 Haz 2013 01:22

aslangeri yazdı:S.A.
Fieldların ongettext eventinde formatlama yapabilirsin.
Ama ado dada displayformat olması lazım gibime geliyor.
adotable bilesenine iki kere tıkladığında gelen fields editörde formatlamak istediğin alanı seç. object inspectorde event sayfasında ongettext eventinde formatlama yapabilirsin. (hazır fieldi seçmişken propertiesine de bi bak displayformat olması lazım.)
Kolay gelsin.
Çok Teşekkürle Tam bilgiyi vermişsiniz çok işime yaradı :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

Cevapla