BDE ve ADO kullanarak Access tablolarına erişen bir programım var. Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 kullanarak Access tablosuna erişiyorum. Bu programın setup dosyasını hazırlamak istiyorum.
Elimde Delphi 7 Enterprise ile gelen InstallShield Borland sürümü var. Files and Features bölümünde dosyalarimi belirtiyorum. Objects/Merge Modules bölümünde yada diger bölümlerde neler seçmem gerektiği konusunda yardımcı olabilirmisiniz.
Oluşturduğum setup dosyasını kendi bilgisayarımda kurduğumda calışıyor. Ama başka bir bilgisayarda çalıştıramadım.
InstallShield kullanımı - Access erişimi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
InstallShield için bakmam lazım, ancak bir şey dikkatimi çekti. Access tablolarını ADO ile kullanıyorsanız BDE'yi karşıya yüklemenize gerek yok. Sadece ADO'nun kurulu olması yeterlidir.
Ayrıca ADO Windows 98 ve üstü sürümlerde kurulu olarak geliyor. Yani 2000 ve XP'de de ADO vardır zaten. Sadece Windows 95 makinalara kurmak gerekir. Ancak daha yeni bir ADO sürümü kullanmış iseniz, hepsine kurmak en uygunu.
Kolay gelsin.
InstallShield için bakmam lazım, ancak bir şey dikkatimi çekti. Access tablolarını ADO ile kullanıyorsanız BDE'yi karşıya yüklemenize gerek yok. Sadece ADO'nun kurulu olması yeterlidir.
Ayrıca ADO Windows 98 ve üstü sürümlerde kurulu olarak geliyor. Yani 2000 ve XP'de de ADO vardır zaten. Sadece Windows 95 makinalara kurmak gerekir. Ancak daha yeni bir ADO sürümü kullanmış iseniz, hepsine kurmak en uygunu.
Kolay gelsin.
Re: InstallShield kullanımı - Access erişimi
Aynı sıkıntı bende de var. kurulum dosyası kendi bilgisayarımda çalışıyor fakat proje klasöründeki accesse bağlanıyor. yani kurulum sırasında installshielde veri tabanını aktardığım halde hala proje olarak çalışırken bağlandığı veritabanına bağlanıyor böylece diğer bilgisayarlarda da çalışmıyor dolayısıyla. bunu nasıl çözebiliriz.
Bağlantı işlemini projenin açılışını takiben kendin dinamik olarak yapmalısın. AdoConnection nesnene proje sırasında yaptığın bağlantıyı iptal et yada basitçe Connected property'sini FALSE bırak.
Örneğin :
dediğinde daima EXE dosyasının olduğu klasörde DATA isminde bir klasör altındaki database.mdb dosyasına odaklanır.
Yani Projenin OnLoad veya veritabanı hazırlık procedure'ün hangisi ise aşağıdaki gibi olsun.
Örneğin :
Kod: Tümünü seç
AdoConnection1.ConnectionString := 'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='
+ ExtractFilePath(Application.Exename) + 'DATA\database.mdb';
Yani Projenin OnLoad veya veritabanı hazırlık procedure'ün hangisi ise aşağıdaki gibi olsun.
Kod: Tümünü seç
if NOT AdoConnection1.Connected then
begin
AdoConnection1.ConnectionString := 'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='
+ ExtractFilePath(Application.Exename) + 'DATA\database.mdb';
AdoConnection1.LoginPrompt := False;
ADOQuery1.Connection := ADOConnection1;
AdoQuery1.SQL.Text := 'SELECT * FROM tablo'; // veya senin için uygun olan hangisi ise...
AdoQuery1.Active := True;
DataSource1.DataSet := ADOQuery1;
end;
@mrmarman hocam çok teşekkürler..