mastersource
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mastersource
arkadaşlar 2 adet tablem var bunlardan biri dbase for windows diğeri ise paradox a bağlı.Bunlar arasında mastersource olayını kullanmak istedim ama indexle alakalı bişe yazıyor. Query ile yapıyım dedim ama bu seferde query ye bağlı olan dbgride kayıt girilmiyor. Sorun nedir sizce.
Kolay gelsin..
Kolay gelsin..
Index iel verdigi hatayi tam olarak belirtirseniz belki birsey soylenebilir.
Query ile yaptiginizda ise Query'nin RequestLive ozelligini true yapmadikca query'deki kayitlar uzerinde islem yapamazsiniz ve readonly olur. Ayrica eger query'niz farkli tablolardan join yaparak bir sonuc olusturuyorsa o zaman RequestLive=True yapsaniz bile yine de read onli calismak zorundasiniz.
Kolay gelsin...
Query ile yaptiginizda ise Query'nin RequestLive ozelligini true yapmadikca query'deki kayitlar uzerinde islem yapamazsiniz ve readonly olur. Ayrica eger query'niz farkli tablolardan join yaparak bir sonuc olusturuyorsa o zaman RequestLive=True yapsaniz bile yine de read onli calismak zorundasiniz.
Kolay gelsin...
mustafa bey dediğiniz gibi * işaretini koydum ve oldu. Fakat yine sorun hallolmadı. Benim yapmak istediğimi açıkliyim size .
Bi müşteri programı bu.
Kişinin özlük bilgilerini bi tableye giriyorum.
Aldığı ürünleride diğer bir tableye giriyorum.
Müşteri kodu sayısinde master source oluyı ile seçtiğim kişinin aldığı ürünleri listelemek isteyırum.
Kişiyi seçiyorum ve aldığı ürünleri diğr tableye giriyorum Ama kişinin aldığı ürünler 1 i geçtiği zaman "" Key violaton diye bir mesaj çıkıyor.
editlerle yapacam ama yüz parça alındığı zaman bunlara edit koymak mantıklı değil bence. Sizin öneriniz nedir acaba..
Bi müşteri programı bu.
Kişinin özlük bilgilerini bi tableye giriyorum.
Aldığı ürünleride diğer bir tableye giriyorum.
Müşteri kodu sayısinde master source oluyı ile seçtiğim kişinin aldığı ürünleri listelemek isteyırum.
Kişiyi seçiyorum ve aldığı ürünleri diğr tableye giriyorum Ama kişinin aldığı ürünler 1 i geçtiği zaman "" Key violaton diye bir mesaj çıkıyor.
editlerle yapacam ama yüz parça alındığı zaman bunlara edit koymak mantıklı değil bence. Sizin öneriniz nedir acaba..
Merhaba,
Key Violation : müsade olmayan bir alana 2. bir değer girmeye çalışıyorsunuz. Bu şu demek, bir alanı unique(tekil) yapmışsan oraya bir değerden sadece bir kere girebilirsin. Mesela bu alana 10 değeri girilmiş ise, bir daha 10 değerini giremezsin.
Bu alanı bulup Unique'lik şartını kaldır.
Kolay gelsin.
Key Violation : müsade olmayan bir alana 2. bir değer girmeye çalışıyorsunuz. Bu şu demek, bir alanı unique(tekil) yapmışsan oraya bir değerden sadece bir kere girebilirsin. Mesela bu alana 10 değeri girilmiş ise, bir daha 10 değerini giremezsin.
Bu alanı bulup Unique'lik şartını kaldır.
Kolay gelsin.
- mustafa_kaplan
- Üye
acaba UpdateSQL kullanmam bu sorunu çözermi sizce. Bu UpdateSQL nin SQL den farkı ne acaba. Tablename falan yok özelliklerinde.sadece delete..,insert, falan var..
Başınızı ağırtıyorum kusura bakmayın. Ama elimdeki imkanlar bu kadar bendeki kitaplarda sadece SQL nasıl bağlanır ne işe yarar gibi konular anlatılmış. UpdateSQL ve benzeri nesneler hakkında bişi yok..
Başınızı ağırtıyorum kusura bakmayın. Ama elimdeki imkanlar bu kadar bendeki kitaplarda sadece SQL nasıl bağlanır ne işe yarar gibi konular anlatılmış. UpdateSQL ve benzeri nesneler hakkında bişi yok..
Merhabalar. 2 Tableyi en kısa yoldan baglamak icin, 2 . tablenizde 2cil bir secondary index olusturursanız probleminiz cozulecektir. 2 tableyide paradoxta olusturdugunuzu farzederek , Soyle bir acıklama getireyim. Birinci tablonuzu yani masterde anladıgım kadarıyla Musteri No , Isım soyisim v.s bilgiler mevcut. Burada Musno ve Isıme yıldız(*) koyunuz. Ayrıca Secondary index bolumundede ayrı ayrı kaydediniz. Musno ve isimi. 2. Tablonuzda Musno ve diger bilgiler var. Buraya Ayrıca bir sıra no koymanız sorununuzu cozecektir. Yani Mus no ve Sıra noya yıldız (*) koyunuz. Ayrıca Secondary index bolumundede bu ikisini ayrı ayrı index olarak kaydediniz. Geriye sadece delphi icinde bu indexe gore baglamanız kalıyor.