mastersource

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sako
Üye

mastersource

Mesaj gönderen sako »

arkadaşlar 2 adet tablem var bunlardan biri dbase for windows diğeri ise paradox a bağlı.Bunlar arasında mastersource olayını kullanmak istedim ama indexle alakalı bişe yazıyor. Query ile yapıyım dedim ama bu seferde query ye bağlı olan dbgride kayıt girilmiyor. Sorun nedir sizce.

Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Index iel verdigi hatayi tam olarak belirtirseniz belki birsey soylenebilir.

Query ile yaptiginizda ise Query'nin RequestLive ozelligini true yapmadikca query'deki kayitlar uzerinde islem yapamazsiniz ve readonly olur. Ayrica eger query'niz farkli tablolardan join yaparak bir sonuc olusturuyorsa o zaman RequestLive=True yapsaniz bile yine de read onli calismak zorundasiniz.

Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bence dbase olanı paradox'a çevirmek daha güzel bir çözüm olacaktır.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

dbase olanıda paradoxa çevirdim ama yine aynı hataları veriyor.
index of range
kayıt girmeye çalıştığımdada index of read only yazıyor. Acaba index oluştururkenmi bir hata yapıyorum. Tableyi oluştururken secondary index i seçerek index oluşturdum. (En azından ben öyle zannediyorum.)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

secondary indexi silip tekrar oluştur. Eğer düzelmez ise nasıl oluşturduğunu buraya yazarsan, belki bir hata vardır.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

yaptığım işlemnormal bence.
**alanları oluşturuyorum.
**table propertiestin secondary index i seçiyorum.
**indexleme yapacağım alanı seçiyorum
**tamam deyip kapatıyorum
**tableyi kaydediyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

alanları oluştur. Daha sonra indexlemek istediğin alanda key kısmına gelip, space(boşluk) tuşuna bas. buraya bir * koyar. Bu şekilde yaparsan bu alan primary index (birincil index) olur.

Bundan başka eklemek istiyorsa secondary indexes (ikincil indexler) kısmından tanımla.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

mustafa bey dediğiniz gibi * işaretini koydum ve oldu. Fakat yine sorun hallolmadı. Benim yapmak istediğimi açıkliyim size .

Bi müşteri programı bu.
Kişinin özlük bilgilerini bi tableye giriyorum.
Aldığı ürünleride diğer bir tableye giriyorum.
Müşteri kodu sayısinde master source oluyı ile seçtiğim kişinin aldığı ürünleri listelemek isteyırum.
Kişiyi seçiyorum ve aldığı ürünleri diğr tableye giriyorum Ama kişinin aldığı ürünler 1 i geçtiği zaman "" Key violaton diye bir mesaj çıkıyor.
editlerle yapacam ama yüz parça alındığı zaman bunlara edit koymak mantıklı değil bence. Sizin öneriniz nedir acaba..
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

ya bu konuda bi tavsiyesi olan yokmu arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

Key Violation : müsade olmayan bir alana 2. bir değer girmeye çalışıyorsunuz. Bu şu demek, bir alanı unique(tekil) yapmışsan oraya bir değerden sadece bir kere girebilirsin. Mesela bu alana 10 değeri girilmiş ise, bir daha 10 değerini giremezsin.

Bu alanı bulup Unique'lik şartını kaldır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mustafa_kaplan
Üye

Mesaj gönderen mustafa_kaplan »

ben unique diye bir seçenek bulamadım. Özelliklerindenmi ayarlayacam yoksa veritabanını oluşturduğum database resktoptan mı ayarlayacam bu özelliği.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

bu indexlerle ilgili bir husus.

1. primary key her zaman unique'dir.

2. secondary indexes kısmında Unique diye bir checkbox var, onun işaretli olmaması lazım.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

acaba UpdateSQL kullanmam bu sorunu çözermi sizce. Bu UpdateSQL nin SQL den farkı ne acaba. Tablename falan yok özelliklerinde.sadece delete..,insert, falan var..

Başınızı ağırtıyorum kusura bakmayın. Ama elimdeki imkanlar bu kadar bendeki kitaplarda sadece SQL nasıl bağlanır ne işe yarar gibi konular anlatılmış. UpdateSQL ve benzeri nesneler hakkında bişi yok..
Viper
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Viper »

Merhabalar. 2 Tableyi en kısa yoldan baglamak icin, 2 . tablenizde 2cil bir secondary index olusturursanız probleminiz cozulecektir. 2 tableyide paradoxta olusturdugunuzu farzederek , Soyle bir acıklama getireyim. Birinci tablonuzu yani masterde anladıgım kadarıyla Musteri No , Isım soyisim v.s bilgiler mevcut. Burada Musno ve Isıme yıldız(*) koyunuz. Ayrıca Secondary index bolumundede ayrı ayrı kaydediniz. Musno ve isimi. 2. Tablonuzda Musno ve diger bilgiler var. Buraya Ayrıca bir sıra no koymanız sorununuzu cozecektir. Yani Mus no ve Sıra noya yıldız (*) koyunuz. Ayrıca Secondary index bolumundede bu ikisini ayrı ayrı index olarak kaydediniz. Geriye sadece delphi icinde bu indexe gore baglamanız kalıyor.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Arkadaşlar yardımlarınız sayesinde işi çözdüm indexlemedeki eksikliklerden kaynaklanıyormuş sorun.
İyi çalışmalar... :)