delphi ile network prog.???

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
alperdesign
Üye
İletişim:

delphi ile network prog.???

Mesaj gönderen alperdesign »

:?: Slm.
Ben network üzerinden çalışan server/client bir program yapmak istiyorum. Bu programda client programların, server programının veritabanına ulaşmasını ve ayrıca server programının client'lara ağ üzerinden .doc, .jpg gibi dosyalar göndermesini istiyorum. İletişimi hangi yolla yapmamı tavsiye edersiniz? Socket kontrolleri işe yarar mı? Yoksa interbase server mı kurmalıyım?
Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Veritabanı kısmını Path vererek halledebilirsin Makale ve İpucu kısmında @Şair Abimizin makalesi olacak (Firebird Tafsiyemdir) Ressim olayını Client Server programlama ile yapabilirsin ama Ağ trafiğini nasıl etkiler bilemiyorum.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Dediklerini Indy bileşenleri ile yapabilirsin, demo larında senin istediğin şekilde örnekler var.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

bu konuyla ilgili olarak network messenger tarzı bir programda ben yazdım firebird veritabanlı gayet güzel oldu ama..dosya göndermeyle ilgili indy ile ilgili sorulara baktım formda. konuya ilk kez girdiğim için pekte anlayamadım..networkde kullanıcıların birbirine dosya gönderebilmesi için (hem online hem offline) en basit yol nedir..indy demolarına bakın denmiş acaba hangisine \demos\indy\.... ? birde dephi6 kullanıyorum acaba 7 veya 8 de yeni indy bileşenleri varmı? teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Ben Indy bileşenlerini denemedim, TServerSocket ve TClientSocket ile yapıyorum bu söylediklerini...

- Delphi Components "Install Package" ile delphi klasöründeki BIN altında dclsockets70 olan paketi eklersen bileşen paletinde Internet altında iki yeni bu bahsettiğim bileşenin eklendiğini göreceksin...

- Örnekleri mevcut..
Resim
Resim ....Resim