Table language ve operation not applicable

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Table language ve operation not applicable

Mesaj gönderen serbek_tr »

Selamlar, Paradox veritabanı dosyalarımda Language olarak Paradox turk kullanmasam ne gibi sorunlar ile karşılaşma ihtimalim var bu konuda bilgi verebilirmisiniz. Çünkü Paradox kullanınca arama filtrelemerlde Operation not applicable diye bir sorun ile karşılaşıyorum ve arama türkçe karakter içeriyorsa oluyor bu ascii ANSI yapınca sorun olmuyor hani bir sorun teşkil etmeyecekse ilerde bana, bu dili kullansam diyorum
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Samlar,

Dil kullanmanın şu faydası var, sıralamalarda Ö,Ç,İ,Ş,Ğ,Ü,ı gibi harfler doğru yerlerde çıkar, aksi takdirde çıkmıyor :)

Ayrıca operation not applicable ise, Muhtemelen paradox'un yapamayacağı bir sorgu (Query) veya UPDATE gibi SQL komutları içeriyor olmasıdır.

Ben de paradox kullanırken SQL sorgu yazardım ve bazılarında bu tarz şeylerle karşılaşırdım (Gerçi uzun zaman oldu ama)..

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

Yapmş olduğum şey şu

Kod: Tümünü seç

Table1.Filter := 'Parti_Adi='+QoutedStr(Edit1.Text+'*');
Table1.Filtered:=True;
tabi edit1 içerisinde türkçe karakterler geçiyor ve o hatayı veriyor türkçe karakter yoksa hata vermiyor eğerki dili çevirirsem hiç hata vermiyor yukarıda paradox ta yapılacak filtrelemenin kaldıramayacağı bir şey olduğunu sanmıyorum bu bir ara daha başıma gelmişti orada tam senin değin çıkmıştı ama burada dil değiştirince sorun olmaması tuhaf değilmi sence
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;