c için vcl veya benzeri companent varmı?
c için vcl veya benzeri companent varmı?
merhaba arkadaşlar delphi de olduğu gibi c'de de vcl companentleri varmı ben bulamadım da yardımcı olursanız memnun olurum.
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
Merhaba,
tabii ki, piyasadaki mevcut bileşenlerin birçoğu C++ Builder üzerinde de çalışıyor. Mesela DevExpress ve Raize gibi ticari paketler veya Turbopower gibi bedava bileşenler.
Sitede Linkler kısmından Torry ve Delphi Super Page ile, yine siteden 3. Parti Bileşenler kısmından TurboPower'a bir göz at.
kolay gelsin.
tabii ki, piyasadaki mevcut bileşenlerin birçoğu C++ Builder üzerinde de çalışıyor. Mesela DevExpress ve Raize gibi ticari paketler veya Turbopower gibi bedava bileşenler.
Sitede Linkler kısmından Torry ve Delphi Super Page ile, yine siteden 3. Parti Bileşenler kısmından TurboPower'a bir göz at.
kolay gelsin.
tam olarak soruyu anlayamadım
Zaten VCL C++Builder ile beraber çalışıyor
VCL tabanlı pek çok componententin c++builder için olanlarıda var
eğer kastettiğin "user-interface işini yapan library" kullanıcı arabirimi işini halleden kütüphaneler varmı diye kastediyorsan
taşınabilirleri de olmak üzere pek çok var
aşağıdakı linke bak
http://www.mathtools.net/C_C__/User_Int ... index.html
mesela wxWindows, VDKbuilder gib pek çok kütüphane var....

Zaten VCL C++Builder ile beraber çalışıyor
VCL tabanlı pek çok componententin c++builder için olanlarıda var
eğer kastettiğin "user-interface işini yapan library" kullanıcı arabirimi işini halleden kütüphaneler varmı diye kastediyorsan
taşınabilirleri de olmak üzere pek çok var
aşağıdakı linke bak
http://www.mathtools.net/C_C__/User_Int ... index.html
mesela wxWindows, VDKbuilder gib pek çok kütüphane var....
bk arkadaşım ben c++ builder için vcl tarzı comanent leri delphi gibi c ++ builder da da kullanmak istiyom bende vcl-jvcl 210 fullinstall var ama sadece delphi için c++ builder için bulamadım. jedi sadece delphi için mi acaba? ben bunu sormuştum. mesela vcl kompanentlerinde bulunan jvhtlmparser jvtread gibi bunları c dede kullanmak istiyom sadece isteğim buydu.
sağlıcakla
sağlıcakla
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
JVCL "is a library of over 400 Delphi components developed by "Project JEDI" members.
Development Status: 5 - Production/Stable
Environment: Win32 (MS Windows)
Intended Audience: Developers
License: Mozilla Public License 1.1 (MPL 1.1)
Natural Language: English
Operating System: Windows 95/98/2000
Programming Language: Delphi/Kylix, Object Pascal"
Delphi komponentı olarak veriyor benim bildiğim kadarıyla üretici
builder için hazırlamışsa onu kullanabilirsin yoksa yok
yalnız kodları açıksa belki yapılacak adaptasyonlarla uygulana bilir
fakat ben bilmiyorum
ikinci bir husus komponentlerın değişik versiyonlar için bile değişik sürümleri oluyor yada eski bir versiyon için hazırlanmış bir component yeni versiyonda uyumsuzluk yapabiliyor...
Development Status: 5 - Production/Stable
Environment: Win32 (MS Windows)
Intended Audience: Developers
License: Mozilla Public License 1.1 (MPL 1.1)
Natural Language: English
Operating System: Windows 95/98/2000
Programming Language: Delphi/Kylix, Object Pascal"
Delphi komponentı olarak veriyor benim bildiğim kadarıyla üretici
builder için hazırlamışsa onu kullanabilirsin yoksa yok
yalnız kodları açıksa belki yapılacak adaptasyonlarla uygulana bilir
fakat ben bilmiyorum
ikinci bir husus komponentlerın değişik versiyonlar için bile değişik sürümleri oluyor yada eski bir versiyon için hazırlanmış bir component yeni versiyonda uyumsuzluk yapabiliyor...