Tarih arama
Tarih arama
Datetimepicker ile DB ye kayıt giriyorum...DB acces....bunu Aramak için Datetimepicker kullanıyorum .... ama Sql ifadesinin içide Datetimepicker kullanmak isterken DAtetimepicker in date özelliği gelmiyor....DB deki tarihe göre nasıl arama yaparım
Kodunuzu yazarmısınız bir inceleyelim bakalım problem neymiş?
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Adoquery1.SQL.Add('select * from kurtarmaraporu where ihbaradi like ''*'+ edit1.Text +'*''');
ADOQuery1.SQL.Add('and ihbarsoyadi like ''%'+ edit2.Text+'%''');
ADOQuery1.SQL.Add('and tel like ''%'+ edit3.Text +'%''');
ADOQuery1.SQL.Add('and tarih like ''%'+ .............. +'%''');
4 ncü satıra datetimepicker yazdığım zaman datetimepickerin date özelliği yok...kendim eklediğim zaman ise çalışmıyor....
4 ncü satıra datetimepicker yazdığım zaman datetimepickerin date özelliği yok...kendim eklediğim zaman ise çalışmıyor....
alperim yazdı:Adoquery1.SQL.Add('select * from kurtarmaraporu where ihbaradi like ''*'+ edit1.Text +'*''');
Kod: Tümünü seç
ADOQuery1.SQL.Add('and tarih like ''%'+datetostr(datetimepicker1.date) +'%''');
Gazete manşetleri
Olayı Çözdüğünüze Sevindim.
Son olarak not geçmek istiyorum bu tip işlemlerde tereddüt e giriyorsanız size tafsiyem değişkenler kullanın hatayı nerede ve nasıl yaptığınızı daha rahat yakalayabilirsiniz. Ve ayrıca Tür değişimlerini inceleyin Hataların bir çok nedeni Tür dönüşümlerinden kaynaklanmaktadır.
İyi Çalışmalar.

Son olarak not geçmek istiyorum bu tip işlemlerde tereddüt e giriyorsanız size tafsiyem değişkenler kullanın hatayı nerede ve nasıl yaptığınızı daha rahat yakalayabilirsiniz. Ve ayrıca Tür değişimlerini inceleyin Hataların bir çok nedeni Tür dönüşümlerinden kaynaklanmaktadır.
İyi Çalışmalar.
Gazete manşetleri