Interbase Componentleri ile Sql Server 2000 ulaşamıyorum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
a4tech

Interbase Componentleri ile Sql Server 2000 ulaşamıyorum

Mesaj gönderen a4tech »

Interbase Componentleri ile alias tanımlayamayıp sql server 2000 sunucuya ulaşamıyorum ama bde ile rahatlıkla ulaşıyorum...sql server 2000 üzerinde bulunan netsis fusion standart isimli programın datalarına ulaşıp dışarıdan add onlar yazmam gerekiyor bunun için database olarak firebird kullanmaya karar verdim fakat interbase ile gerekli sql server 2000 table larına ulaşamıyorum...Ne yapmam Gerekiyor...Yardıma ihtiyacım var...Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ms sql server 2000 a erismek icin ya bde yada ado baglantısı kurman gerekmekte.... firebird free bir sql server programı yani aynı ms ninki gibi bir sey
interbase bileşenleri ile firebird e baglanabilirsin ms sql servera degil
eger bir eklenti yazacaksan once ado ile baglanman gerek
detaylı bilgi icin
ado and sql and server
arattır
gelen sonucları bir incele
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
a4tech

s.a.

Mesaj gönderen a4tech »

allah razı olsun üstadım...Acaba ben düşündüm interbase componentleri ile bağlanıyorda ben mi bilmiyorum...bde ve ado ile bağlanıp verileri firebird e mi çekicez demek oluyor su and....biraz yol gösterebilirsiniz umarım.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

:lol:

o "and", ARAMA kısmını kullanırsan, çözüme daha kolay ulaşırsın demek istiyor.

Soru sormadan önce birkaç anahtar kelimeyle aratıp, çıkan sonuçları incelersen çok daha kolay sonuca ulaşırsın.

Kolay gelsin.
a4tech

El Cevap

Mesaj gönderen a4tech »

Ado ile bağlantıda bir problem yok....su anda....ama illaki bir problem çıkacak....:)