dBtemp kullanımı ile ilgili

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Bay_Y
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 10 Mar 2014 11:12
Konum: İstanbul

dBtemp kullanımı ile ilgili

Mesaj gönderen Bay_Y » 28 Ara 2017 04:58

herkese merhabalar ;

Şöyle birşey yapılabilir mi ?

Store Procedure ile 3-4 farklı tabloya veri yazacağım ama yazacağım veriler liste halinde kullanıcı tarafından seçilecek. Anlaşılır olabilmesi için biraz daha detaylandırayım. Kullanıcı bir listeden istediği kadar ürün seçecek sonra düğmeye bastığında o seçtiği ürünleri ben alıp 3-4 farklı tabloya yazdıracağım bunu delphi içinde bir döngüyle yapmak istemiyorum , mevcut olan verileri önce dbtemp e yazsam ( bu konuda çok bilgim yok ) sonrasında ordaki verileri store procedure ile gerekli tablolara yazsam ki burda mecburen cursor kullanmak gerekecek. İşlem performansı açısından sorun olur mu burdaki en büyük sıkıntı transaction başlatma olayı delphi içinden başlatığımda işlem uzarsa tabloları bu kadar süre meşgül tutmak çok doğru olmayabilir.

bu konuda fikir verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim , biraz karışık oldu farkındayım özür diliyorum ama tam olarak nasıl anlatılır bilemedim.

Önce manuel A tablosu oluşturulacak (kullanıcı seçimine göre sayısı belli değil)

sonra bu A tablosundaki kayıtlardan B,C,D tablosu oluşturulacak.

Cevapla