longint to str
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
longint to str
selamlar
iki editin içideki veriyi toplayıp başka bi edite yazıyorumda size küçük bir sorum vardı
inttostr gibi longintegeri stringe çeviren kod hangisidir yardım ederseniz çok sevinirim
hoşçakalın
iki editin içideki veriyi toplayıp başka bi edite yazıyorumda size küçük bir sorum vardı
inttostr gibi longintegeri stringe çeviren kod hangisidir yardım ederseniz çok sevinirim
hoşçakalın
FloatToStr
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
evet floattostr gerçekten çok güzelmiş en büyük rakamların bile hesabını yapabiliyorum fakat ben bunları veritabanına yazarken sorun yaşıyorum tutar birkaç milyara ulaştığı zaman veritabanına kayıt yapmıyo program hata veriyo
veritabanı olarak paradox kullanıyorum ve tutar kısmını long integer atadım
çok büyük rakamları paradoxta veritabanına nasıl yazıcam
yardımlarınız için teşekkürler
veritabanı olarak paradox kullanıyorum ve tutar kısmını long integer atadım
çok büyük rakamları paradoxta veritabanına nasıl yazıcam
yardımlarınız için teşekkürler
- recepgalip
- Üye
- İletişim:
selam
strtocurr(edit1.text)
bunu deneyin.
interbasede double precision tipini kullanıyom hec bi problem çıkmıyor
kolay gelsin
bunu deneyin.
interbasede double precision tipini kullanıyom hec bi problem çıkmıyor
kolay gelsin
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
SAYGILARIMLA BEN...
maalesef numarıc diye bir tip yok veritabanında verileri money tanımladım böyle gayet iyi trilyona kadar veri giriyorum fakat bu money tipindeki editler arasında toplama çıkarma işlemlerini yaparken hata veriyo hata vermektede haklı çünkü editte hem rakam hem nokta hemde TL şeklinde yazı var bu float bir değer değil o yüzden toplama çıkarma yapmıyo bana ya floattostr gibi moneyi str ye çeviren bileşen yada veritabanında yüksek rakam girebileceğim bir tip lazım
Arkadaşım NUMBER seceneği işini görmesi lazım yukarıda NUMERIC yazan arkadaşta NUMBER demek istemiştir. Şayet görmüyorsa Edit ler de nasıl TL çıkıyor merak ettim kodlamı çıkıyor herhangi bir bileşenmi kullanıp çıkartıyorsun hiç karşılaşmadım açıkcası gerçi bir ara komponent çalışmalarımda yapmıştım (Onuda Piyasaya Sürmedim daha:P). Her neyse o yada bu şekilde edit bileşeninde TL ve nokta sal string ifadeleri görüyorsan bunu FLOAT tipine çevirmen çok kısa bir şekilde yazacağın kod ile temizleyebilirsin zaten bu konuya uygun arattırma yapabilirsen daha kısa yanıt bulurdun çünkü bu konuya benzer çok yanıt ve kod yazdım hepside Forum içinde paylaşımda.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
S.A.
fieldin display formatını değiştirerek görüntüyü ayarlayabilirsin. bu sondaki TL leri siler. çevirme işlemlerinden öncede bindelik ayracını siler o şekilde çevirirsin.
Kolay gelsin.
fieldin display formatını değiştirerek görüntüyü ayarlayabilirsin.
Kod: Tümünü seç
##,###.##
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
bu function ile edit yada bakşa bir yerden içinden sadece sayıları alabilirsin.
function TForm1.sayial(sayi: string): string;
var
i:integer;
tut:string;
begin
for i:=1 to length(sayi) do begin
if (sayi[i]>=chr(48)) and (sayi[i]<=chr(57)) then tut:=tut+sayi[i]
end;
Result:=tut
end;
Eline Sağlık diyorum fakat düzeltme yapmadan gecemiycem.P206 yazdı:bu function ile edit yada bakşa bir yerden içinden sadece sayıları alabilirsin.
function TForm1.sayial(sayi: string): string; var i:integer; tut:string; begin for i:=1 to length(sayi) do begin if (sayi[i]>=chr(48)) and (sayi[i]<=chr(57)) then tut:=tut+sayi[i] end; Result:=tut end;
Bu kodda kuruş hanesini göz önünde bulundurmamışsın şu tip bir rakamsal 1.234.555,10 gibi bir ifadede 123455510 gibi değer yakalayacaktır. Bu da hesaplamalarda büyük bir problem oluşturacaktır.

Kolay Gelsin....
Gazete manşetleri
Husonet in uyarısıyla bir düzeltme yaptım. Kende Teşekkür ederim.
var
i:integer;
tut:string;
decimal:char;
begin
decimal:=DecimalSeparator;
for i:=1 to length(sayi) do begin
if ((sayi[i]>=chr(48)) and (sayi[i]<=chr(57))) or (sayi[i]=decimal) then tut:=tut+sayi[i]
end;
Result:=tut
end;