Interbase Server

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
esra
Üye

Interbase Server

Mesaj gönderen esra »

İYİ ÇALIŞMALAR

Delphi de İnterbase 6.0 veritabanını kullanarak bir program yapıyorum.
programla ilgili bir sorunum yok gibi aslında.Yani programı çalışır halde bırakıyorum. Denemek için bir süre sonra (10 dk sonra ya da bir gün sonra farketmiyor)tekrar çalıştırdığımda exe dosyası hatası veriyor , çalışmıyor.

Hata tam olarak şu "not in edit mode". Bir arkadaşıma danıştım.O server ın time out süresinden kaynaklanabileceğini söyledi. Serverın ayarının yapılması gerekiyormuş sanırım.

Sorun hakkında siz yardımcı olabilirseniz sevinirim. :? doğrusu ben bir yol bulamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
ESRA
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Size Tafsiyem FireBird'e transfer olmanız olacaktır. Problemsiz kayıtlar için FireBird. :wink:

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

muhtemelen kodda bir yerde hata ile, dataset edit veya insert modda iken tekrar Browse moda alıyorsunuz. Adım adım çalıştırarak hatanın nerde olduğunu bulabilirsiniz.

Ayrıca IBDataset kullanmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
esra
Üye

Mesaj gönderen esra »

Teşekkürler ...

Kodlardanmış gerçekten, önceden yazdığım bi kod parçasını silmeyi unutmuşum. O sorun çıkarıyormuş sanırım. Şimdilik çalışıyor :)
yarın açtığımda da çalışırsa sorun bu demektir. :)

Tekrar teşekkürler.
ESRA