FireMonkey Google Play publish sorunu

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
erdogan_ozkaya
Üye

FireMonkey Google Play publish sorunu

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

Arkadaşlar yaptığım uygulamayı Google Play e yüklemek istiyorum ama bir türlü yapamadım.

RELASE halindeçalıştıtıp apk dosyasını yüklüyorum yinede bu hatayı veriyor karşılaşan var mı acaba ?

Resim

teşekkürler
cmkare
Üye

Re: FireMonkey Google Play publish sorunu

Mesaj gönderen cmkare »

Merhaba. Bende karsilasmistim bu hatayla.

Önce;
Sağ taraftaki Menüden;
Build : Release
Configuration : App Store yapıp, daha sonra;
options -> Provisioning bölümünden keystore oluşturuyoruz.
Sonra Çalıştırdığımızda Yeni APK yı google playe yükleyebilirsiniz.
erdogan_ozkaya
Üye

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

Teşekkürler,

Hallettim.

Ek olarak proje özelliklerinden keystore oluşturmak gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Ilgaz
Üye

Mesaj gönderen Ilgaz »

Merhaba,

Debug build dosyaları Google Play'e yüklenirken bu hata verilir. Build Configurations > Release olarak ayarladığınızda sorun çözülecektir.

(!) Çok önemli bir kaç ek bilgiyi hatırlatalım.

1. Google Play, projeniz için oluşturduğunuz apk dosyasını her zaman aynı keystore ile kabul eder.
2. Keystore konumu bilgisayar değişikliği, format yada herhangi başka bir sebepten değişiklik olsa dahi aynı konumda olmalı. JarSigner.exe bu şekilde eski manifest ile birebir aynı imzalayabilir.
3. Keystore dosyanızı asla kaybetmeyin! Geri dönüşü yoktur. Kaybederseniz, Google Play üzerinde yayınlanan projeniz için tekrar yeni uygulama oluşturup yüklemeniz gerekir.
4. Keystore şifrelerini asla unutmayın! Güvenli bir yere not edin.
5. Provisioning ayarlarında belirtilen Version bilgisini her yeni versiyon yüklemenizde manuel arttırın. Google Play, aynı apk dosyasını aynı versiyon bilgisiyle alıp üzerine yazamaz. Manifest yapısı gereği yeni build, versiyon, her daim yeni bir manifest oluşturur.