koordinat gönderme

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

koordinat gönderme

Mesaj gönderen Serhat »

Selamlar,

Telefondan konum bilgisini alıp, belirlenen farklı bir telefona konum "koordinat" anlık olarak nasıl göndere bilirim?.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Re: koordinat gönderme

Mesaj gönderen brs »

Selam,

Aklıma bir yöntem geldi fakat işini görür mü bilemiyorum.

Bir telefondan koordinatları alıp web de bulunan db update et diğer telefondan da update edilen koordinatları db den alabilirsiniz...

Daha pratiği var mı bilemiyorum...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

Bi taksi uygulamasına benzer bir şey yamaya çalışıyorum da database kullanmadan nasıl yaparım bilemiyorum :D
cmkare
Üye

Mesaj gönderen cmkare »

Merhaba,

buradaki örnekteki gibi koordinatları alıp veri tabanı bağlantısıyla da gönderebilirsin diye düşünüyorum.

viewtopic.php?f=36&t=35842
beklentili
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen beklentili »

Hocam veritabanı olmadan bahsettiğiniz gibi bir olay mümkün gözükmüyor. Bu işlemi ancak veritabanı ile yapabilirsiniz. Yapmanız gereken webde veritabanında bir tablo oluşturup bu tablo üzerinde konumu her 5 saniyede bir web servis metodu ile veritabanına kaydedip, yine aynı yöntemle çekebilirsiniz. Web servis olayı gözünüzü korkutmasin. Web tarafında bir php dosyası ile delphi tarafında bir json Parse işlemi ile yapabilirsiniz
[/size]http://www.componentler.com | Türkçe component sitesi
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Bir video da Delphi FTP ile mesajlaşma örneği verilmiş, ftp ile memoya koordinat bilgilerini okutup haritadan gösterilebilir.

http://www.youtube.com/watch?v=yKzLvF09t9c
Kullanıcı avatarı
dogan
Üye

Mesaj gönderen dogan »

beklentili yazdı:Hocam veritabanı olmadan bahsettiğiniz gibi bir olay mümkün gözükmüyor. Bu işlemi ancak veritabanı ile yapabilirsiniz. Yapmanız gereken webde veritabanında bir tablo oluşturup bu tablo üzerinde konumu her 5 saniyede bir web servis metodu ile veritabanına kaydedip, yine aynı yöntemle çekebilirsiniz. Web servis olayı gözünüzü korkutmasin. Web tarafında bir php dosyası ile delphi tarafında bir json Parse işlemi ile yapabilirsiniz

Merhaba araştırdı fakat json Parse ilgili bir bilgiye sahip olamadım rica etsem bilginiz varsa json Parseyi ne işeyaradığını anlatabilir misiniz...