ServerSocket Bileşeni Disconnect olayı Yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sozdem
Üye

ServerSocket Bileşeni Disconnect olayı Yardım

Mesaj gönderen sozdem »

Merhaba

TServerSocket Bileşeni kulllanarak
Server-Client uygulaması yapmayı çalışıyorum.

Client PC nin internet bağlantısı kesildiğinde Serverda Disconnect olarak görünmüyor. Halen sisteme bağlı görünüyor.

Bu problem nasıl giderilir?

Aklımdaki çözüm; belli aralıklarla serverdan client'lara data gönderip uygun cevabı beklemek cevap göndermeyen client'ı sistemden disconnect etmek. Ama client'ların internet kotaları aylık 50MB olduğu için bu işlem Client'ların kotalarını çabucak dolduracaktır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
Shou
Üye

Re: ServerSocket Bileşeni Disconnect olayı Yardım

Mesaj gönderen Shou »

Hocam bende ServerSocket bileşenini kullanıyorum aynı sorun bende vardı şöyle yaptım.

Kod: Tümünü seç

CONNECT -> SERVER

MESAJ YOLLA -> SERVER

DISCONNECT
Anlık işlem connect -> mesaj yolla -> disconnect | işlemleri aynı anda yaptırıyorum.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: ServerSocket Bileşeni Disconnect olayı Yardım

Mesaj gönderen G.Arkas »

sozdem yazdı:Merhaba

TServerSocket Bileşeni kulllanarak
Server-Client uygulaması yapmayı çalışıyorum.

Client PC nin internet bağlantısı kesildiğinde Serverda Disconnect olarak görünmüyor. Halen sisteme bağlı görünüyor.

Bu problem nasıl giderilir?

Aklımdaki çözüm; belli aralıklarla serverdan client'lara data gönderip uygun cevabı beklemek cevap göndermeyen client'ı sistemden disconnect etmek. Ama client'ların internet kotaları aylık 50MB olduğu için bu işlem Client'ların kotalarını çabucak dolduracaktır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
50 MB kotaya sahip bir bilgisayarın (hemde aylık) üzerinde socket yada web programlama yapmak inanılmaz kötü bir fikir. Bu nedir ya sen sadece header göndersen yarım günde kota biter. Socket programlama yazıp ne yapacaksın bilmiyorum ama sonuçta bu uygulama internet üzerinden çalışıyor. Ve tabii ki kota yiyecek.

Sorunun cevabını ise Ping ile çözersin. Belirli aralıklar ile ping atarsın socket ile cevap yoksa yeni bağlantı!

Kolay gelsin.
Resim