Selam;
Android'ten Mysql'e datasnap bağlantısı yapıyorum. Formda 1 adet editdate var bind visually ile mysql'deki tarih satırına bağlı. Program çalıştığında tarih seçer seçmez "06 06 2016' is not a valid date and time' hatası alıyorum. Dateedit'in formatını dd/mm/yyyy yaptım, yyyy.mm.dd yaptım, dd.mm.yyyy yaptım hiçbiri olmadı.
Ne yapmam gerekiyor ki bu problemden kurtulayım?
(Tarih yerine varchar bir değer yazıp tarih yazdırabilirim, ya da normal edit koyup tarih yazdırıp strtodate ile formatıda değiştirebilirim ama o zamanda insanlar tarih seçimi yapamaz elle yazarlar. Bunları istemiyorum.)
Bunlardan başka çözüm var mıdır?
Tarih Formatı Problemi
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Re: Tarih Formatı Problemi
Merhaba;
FormatSettings record tipi ile tüm yerel sistem formatlarını biçimlendirebilirsiniz.
FormatSettings'i kullanabilmek için Uses bölümüne SysUtils referansını eklemeniz gerekiyor.
Resimde örnek kullanımını paylaşıyorum.

İyi çalışmalar...
FormatSettings record tipi ile tüm yerel sistem formatlarını biçimlendirebilirsiniz.
FormatSettings'i kullanabilmek için Uses bölümüne SysUtils referansını eklemeniz gerekiyor.
Kod: Tümünü seç
Uses
System.SysUtils;

İyi çalışmalar...
-
- Üye
ben bu sorunu aşağıda ki kod ile aşmıştım
Kod: Tümünü seç
procedure getir;
var a,b,c,d: string;
begin
Edit1.Text:=datetostr(DateEdit1.Date);
if Edit1.Text.Length=10 then begin
a:=Copy(Edit1.Text,7,4);
b:=Copy(Edit1.Text,4,2);
c:=Copy(Edit1.Text,1,2);
end else begin
a:=Copy(Edit1.Text,6,4);
b:=Copy(Edit1.Text,3,2);
c:=Copy(Edit1.Text,0,1);
if c='1' then c:='01';
if c='2' then c:='02';
if c='3' then c:='03';
if c='4' then c:='04';
if c='5' then c:='05';
if c='6' then c:='06';
if c='7' then c:='07';
if c='8' then c:='08';
if c='9' then c:='09';
end;
d:=a+b+c;
end;
O kadar alışmışım ki dbdate'e telefonu çok garipsedim. Db hiçbirşey olmadığı için. bindvisually ile oldukça cebelleştim. Fesih Hocamın format settings bilgisi sonunda date ve time'ların bağlanamayacağını anladım. Bağlantıları koparıp kaydetmeden hemen önce formatsettings ile formatları değiştirip ondan sonra kaydettim. Problem çözüldü. Kayıt açılırken de format settings ile telefona uygun hale getirip açıyorum.
Çok Sağolasın Fesih Hocam
Saygılarımla;
Çok Sağolasın Fesih Hocam
Saygılarımla;
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Rica ederim, Saygılar benden.
Çözüm şeklini paylaşmanız çok iyi olmuş. Anlatımınız, bu sorunu yaşayan arkadaşlara bir klavuz olacaktır.
İyi çalışmalar...
Çözüm şeklini paylaşmanız çok iyi olmuş. Anlatımınız, bu sorunu yaşayan arkadaşlara bir klavuz olacaktır.
İyi çalışmalar...
Çok teşekkürler.