SQLConnection ve DateTime

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
bilrax
Üye

SQLConnection ve DateTime

Mesaj gönderen bilrax »

host app üzerinde FDConnection ile SQLite veritabanına datetime değerlerini insert yapıoyrum fakat local servis üzerinden FDConnectini bi türlü bağlayamadığım için SQLConnection ile ilerledim ve datetime değerleri hariç bütün veri alışverişimi sıkıntısız yapıyorum.. 2 gündür baktım ama bilgim yetersiz kalıyor..

Kod: Tümünü seç

with LQuery do
                begin
                 Close;
                 SQL.Clear;
                 SQL.Add('INSERT INTO sms (grup_ad, yazar_ad_soyad, guncelleme, del)');
                 SQL.Add('VALUES (grup_ad, :yazar_ad_soyad, :guncelleme, :del)');
                 ParamByName('grup_ad').value		:= degerler[A,9];
                 ParamByName('guncelleme').value    	:= NOW;
                 ParamByName('del').value           	:= true;
                 ParamByName('yazar_ad_soyad').value := degerler[A,7]+' '+degerler[A,8];
                 ExecSQL;
                end;

Son çare veritabanı yapısını değiştirip String olarak kaydedicem ama bunu yapmadan önce bir fikir almak istedim..
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: SQLConnection ve DateTime

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Kullandığınız tarih zaman fonksiyonu ile veri tabanınızdaki tarih zaman tipinin format uyuşmazlığından kaynaklanıyor. Veri tabanındaki tarih alanına kayıt yaparken formatlı biçimde gönderebilirsiniz.
İkinci bir yöntem ise (bana göre en doğru yol)
tarih kayıt işini, yine veri tabanına bırakmaktır.
Tarihi parametrik olarak göndermeyin. SQL içinde veri tabanı fonksiyonu ile gönderin.

Kod: Tümünü seç

with LQuery do
  begin
     Close;
     SQL.Clear;
     SQL.Add('INSERT INTO sms (grup_ad, yazar_ad_soyad, guncelleme, del)');
     SQL.Add('VALUES (grup_ad, :yazar_ad_soyad, CURRENT_DATE, :del)');
     ParamByName('grup_ad').value      := degerler[A,9];
     ParamByName('del').value              := true;
     ParamByName('yazar_ad_soyad').value := degerler[A,7]+' '+degerler[A,8];
     ExecSQL;
 end;
En son fesiharslan tarafından 16 May 2016 11:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
bilrax
Üye

Re: SQLConnection ve DateTime

Mesaj gönderen bilrax »

Teşekkürler Fesih hocam.. bu soruyu 2 gün önce sormalıydım ama basit şeylerle kimseyi meşgul etmek istemedim..

veri tabanının ilgili kısmını string yaparak sorunu çözdüm hatta veritabanının kendi formatını karşılaştırmalarda düzenlemem gerekiyordu onada gerek kalmadı böylelikle.. devamlı yapılan bi kontrolde 8 10 satır azalmış oldu..

önerdiğiniz yöntemi ilk fırsatta kullanıcam..

sunucu saati standart olacaktır ve şu an dahada mantıklı geldi.. kesinlikle kullanmalıyım

ilginiz için teşekkürler..