Listviewe birden fazla item.detail

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Listviewe birden fazla item.detail

Mesaj gönderen Serhat »

Selam;

Resimdeki gibi listviewe birden fazla item.detail nasıl ekleye bilirim?

Resim
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Listviewe birden fazla item.detail

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Delphi XE2-DX10 sürümlerini kullanıyorsanız, bir paket eklentisi ile multi detail item'lar oluşturabilirsiniz. Bu paket Delphi samples klasöründeki (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\Samples\Object Pascal\Multi-Device Samples\User Interface) ListView demo klasöründe yer alıyor. Aynı klasörde kullanım örneği de var.
Delphi 10.1 Berlin sürümünde bu kompleks yapıdan vazgeçilmiş, ListView'e "Toggle Design Mode" özelliği ile tasarım anında multi detail item eklenebiliyor. Hata birden fazla text, button, image vb. Nesne eklenebiliyor, pozisyonları, font ve renkleri ayrı ayrı ayarlanabiliyor.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Sürümler arası bu kadar fazla farklılıkların olması tasarlayan kişi için çok kötü bir durum; o zaman en garantili yöntem Object oluşturmak...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

fesiharslan yazdı:Merhaba;
Delphi XE2-DX10 sürümlerini kullanıyorsanız, bir paket eklentisi ile multi detail item'lar oluşturabilirsiniz. Bu paket Delphi samples klasöründeki (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\Samples\Object Pascal\Multi-Device Samples\User Interface) ListView demo klasöründe yer alıyor. Aynı klasörde kullanım örneği de var.
Delphi 10.1 Berlin sürümünde bu kompleks yapıdan vazgeçilmiş, ListView'e "Toggle Design Mode" özelliği ile tasarım anında multi detail item eklenebiliyor. Hata birden fazla text, button, image vb. Nesne eklenebiliyor, pozisyonları, font ve renkleri ayrı ayrı ayarlanabiliyor.

Merhaba; dx10 kullanıyorum (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\Samples\Object Pascal\Multi-Device Samples\User Interface) demo örneğini bulamadım başkan nasıl çözebilirim...

Kod ile düzenlemek istedim yine olmadı

Kod: Tümünü seç

var
  LItem: TListViewItem;

while not Eof do
            begin
              LItem := UserListView.Items.add;
              LItem.Text := FieldByName('TEL').AsString;
              LItem.Detail1 := FieldByName('ADI').AsString; 
            LItem.Detail2 := FieldByName('YAS').AsString; 
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Büyük bir ihtimalle Delphi kurulum sırasında Samples seçili olmadığı için örnek uygulamalar kurulmamıştır.
Delphi her versiyonu için internet üzerinden ulaşılabilen bir SVN klasörü de oluşturuyor.
Aynı örneğe aşağıdaki linkten de ulaşabilirsiniz.
https://sourceforge.net/p/radstudiodemo ... ppearance/
En son fesiharslan tarafından 04 May 2016 11:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Öncelikle bu örnek klasöründeki .dpk dosyasını açın. Install ile kurulumunu sağlayın.
Projeyi kapatın ve aynı klasörde yer alan ListView örneğini açın.
Kullanıcı avatarı
Dostk
Üye

Mesaj gönderen Dostk »

fesiharslan yazdı:Öncelikle bu örnek klasöründeki .dpk dosyasını açın. Install ile kurulumunu sağlayın.
Projeyi kapatın ve aynı klasörde yer alan ListView örneğini açın.
Hocam merhaba, Serhat arkadaşın resimdeki gibi paylaştığı birden fazla detail eklemek için bende örnek demoları altını üstünü getirdim faka benzer bir örnek bulamadım.
Resim[/quote]
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Merhaba;
Belirttiğim SVN adresindeki demoyu indirip, paket dosyasını kurduktan sonra, demoyu açtıysanız; demo hata vermeyecektir.
O ekran görüntüsüne ulaşmak için ise Delphi View menüsünden LiveBinding Designer'ı seçin.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

Selamlar;

fesiharslan hocam delphi kurulumda Samples kuruldu, herhangi bir sorun yok fakat bahsi geçen örneği bulamadım; birden fazla "detail1 ve detai2" gibi listview üzerinden nasıl aktif edebilirim?

Kurulmuş olan örnekler:
Resim

Bu klasörler içinde birden fazla "detai" olan bir örnek yok:
Resim
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Merhaba;
Eklediğiniz 2. Ekran görüntüsündeki ListViewMultiDetailAppearance demosu istediğiniz gibi detail1, detail2 vb. İçermektedir. Bunları tasarım anında göremezsiniz, kod ile dinamik olarak oluşturuluyor.
Belirttiğim örnekteki kod yapısını incelerseniz görürsünüz.
Delphi 10.1 Berlin sürümünde hiçbir harici pakete ihtiyaç olmadan bu yapı kullanılabiliyor. Hatta tasarım anında bu detail alanları kendiniz düzenleyebiliyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Bir iki gün sonra buradan hem Berlin sürümü hemde Seattle sürümü için ayrı ayrı bir örnek paylaşabilirim.
Kullanıcı avatarı
Dostk
Üye

Mesaj gönderen Dostk »

fesiharslan yazdı:Bir iki gün sonra buradan hem Berlin sürümü hemde Seattle sürümü için ayrı ayrı bir örnek paylaşabilirim.

Şimdiden teşekkürler fesiharslan;

Bu arada projeyi açınca resimdeki hatayı alıyorum açıkçası anlayamadım sorun neden kaynaklanmış olabilir....
Resim
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

ListViewMultiDetailAppearance demo klasöründeki .dpk dosyasını Delphi IDE'si ile açarak Install edin.
Daha sonra örnek uygulamayı açın.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

Hocam Install ettim; fakat bu seferde proje ([DCC Fatal Error] F2039 Could not create output file '.\Android\Debug\Links.vsr') hatası verdi ve yeni bir projede oluşturduğumda da hata veriyor...
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Serhat yazdı:Hocam Install ettim; fakat bu seferde proje ([DCC Fatal Error] F2039 Could not create output file '.\Android\Debug\Links.vsr') hatası verdi ve yeni bir projede oluşturduğumda da hata veriyor...
Bu hatanın çeşitli nedenleri olabilir. Şimdi bu nedenleri sıralayarak çözüm bulmaya çalışalım.
  • 1- Component Derleme Anında diske erişim yetkisi olmamasından kaynaklanabilir.
    2- Düşük bir ihtimal de olsa hatada belirtilen dosya başka bir uygulama tarafından kullanılıyor olabilir. Genellikle iki Delphi IDE'si ile aynı projenin açılarak derlenmesi sırasında diğer compiler tarafından kilitlenmesi durumunda oluşur.
    3- Yüksek bir ihtimalle de; component'ın daha önceden farklı bir Delphi sürümünde derlenmesi sonucunda önceki sürümde derlenmiş dosyaların çakışması sonucu oluşur.
İlk iki maddenin çözümü sizde.
3. Madde hakkında yapılabilecekler konusunda yardımcı olmaya çalışayım.
  • 1- Öncelikle daha önceden derlenmiş dosyaları temizleyin. Delphi IDE'si ile ListViewMultiDetailAppearance klasöründeki .dpk dosyasını açın ve UnInstall edin.
    2- Delphi IDE'adını kapatarak ListViewMultiDetailAppearance demo klasöründeki .dcu, .bpl, .dcp, .vsr dosyaları varsa bunları silin.
    3- Delphi IDE'si ile açarak component'i yeniden Install edin.
Daha sonra örnek uygulamayı açın.

İyi çalışmalar...