Telefonun işletim sistemini nasıl öğrenebilirim?

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
10.Köy
Üye

Telefonun işletim sistemini nasıl öğrenebilirim?

Mesaj gönderen 10.Köy »

Tekrar tüm arkadaslara merhabalar. Takvim programı yazdigimdan işletim sistemine göre tarih işlemleri format ayraci farklılık gösteriyor. Örneğin kitkat ve yukarısı dd/mm/yyyy Jelly bean ve altı dd.mm.yyyy tarih islemleri yaparken siyah ekranda kalıyor uygun işletim sisteminde değilse. Iki farklı setup apk hazirlamam gerekti ve bunu teke dusurmeyi, calisan telefonun işletim sistemini programdan bilip ona göre format ayarini düzenleyip hata vermesini engelleyip programin tek setup halinde kalmasını istiyorum. Herkes bilemiyor hangi işletim sistemine sahip ve yüklemesi gereken dosyanın ne olduğunu.

Try

except ile denegimde de basaramadim

Isletim sistemini örneğin api 19 veya 4.4.2 gibi işletim sistemi numarasini nasıl okuyabilirim? Teşekkürler
En son 10.Köy tarafından 15 Nis 2016 11:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Çalışan telefonun işletim sistemini nasıl öğrenebilirim?

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Delphi XE2 ve daha üst sürümleri için
Uses bölümüne;

Kod: Tümünü seç

Uses 
  System.SysUtils;
ekleyin. Daha sonra aşağıdaki şekilde cihaz işletim sistemi bilgilerine erişebilirsiniz.

Edit1.Text :=TOSVersion.ToString;
Edit2.Text :=TOSVersion.Name;
Edit3.Text :=TOSVersion.Build;
Edit4.Text :=TOSVersion.Major;
Edit5.Text :=TOSVersion.Minor;
Edit6.Text :=TOSVersion.ServicePackMajor;
Edit7.Text :=TOSVersion.ServicePackMinor;
Edit8.Text :=TOSVersion.TArchitecture;
Edit9.Text :=TOSVersion.Platform;
10.Köy
Üye

Re: Çalışan telefonun işletim sistemini nasıl öğrenebilirim?

Mesaj gönderen 10.Köy »

Hocam karşılaştığım sorunlarin çözümüne çok büyük katkilariniz oldu ve oluyor. Mobil programlamada nasıl bu kadar hızlı gelistirdiniz kendinizi Tebrikler gerçekten. Allah razı olsun yardımlarınız için. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Telefonun işletim sistemini nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; Delphi'yi çok seviyorum ve bu konuda sizin gibi kendini sürekli yenileme ve geliştirme azminde olan yazılımcı arkadaşlarıma faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
10.Köy yazdı:Mobil programlamada nasıl bu kadar hızlı gelistirdiniz kendinizi Tebrikler gerçekten.

Bu konuda bayağı emek harcıyorum.
Yaklaşık 1994'ten beri yazılım ile iç içeyim. Son yıllarda Delphi (Embarcadero)'nin gelmiş olduğu aşama beni çok sevindiriyor.
Embarcadero 6 ayda bir çıkardığı Yeni Nesil Delphi Teknolojilerine ayak uydurabilmek gerçekten çok zor. Fakat imkansız değil. Hatta yazılımı ve kullanılabilir günümüz teknolojilerine daha hızlı ve daha kolay ulaşmamızı sağladı.
Bu da beni bu konularda sürekli testler yapmaya itti. Abartısız söylüyorum, Delphi'nin 1,2,3 ve Delphi 8.Net sürümü hariç, tüm sürümlerini kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. En küçük değişikliği bile takip ediyorum. Tabiki bu da ciddi zaman ihtiyacı doğuruyor.
Bu bilgileri saklamanın kimseye faydası yok...Öğrendiklerimi de bir kitapta birleştirip sunmayı düşünüyorum.
Kitap Hakkında;
viewtopic.php?f=2&t=35463&p=191170&hilit=kaynak#p191164

İyi Çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Hem Android hem de iOS hedef platformları için uygulama geliştirecekseniz Derleyici Direktifi kullanmanız daha iyi olacaktır.
Örneğin;

begin
{$IFDEF IOS}
  if TOSVersion.Check(9, 0) then
    ShowMessage('iOS 9.0 kullanıyorsunuz')
  else
    ShowMessage('iOS 9.0 sürümünden farklı bir sürüm kullanıyorsunuz');
{$ENDIF}
{$IFDEF Android}
  if TOSVersion.Check(4, 0) then
    ShowMessage('Android Ice Cream Sandwich kullanıyorsunuz')
  else
     if TOSVersion.Check(5, 0) then
        ShowMessage('Android Lollipop kullanıyorsunuz')
  else
     if TOSVersion.Check(6, 0) then
        ShowMessage('Android Marshmallow kullanıyorsunuz');		
{$ENDIF}

end;
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Sayin @fesiharslan kitabinizin Türkiye de ses getireceginden supheniz olmasın çünkü neredeyse kaynak yok diyebiliriz.Delphinin mobil versiyonlarinda karsilastigim zorluktan dolayi javaya gecis yapip kim korkar javadan adli kitabi almistim. Yine de delphi de ara ara deneme yanilmalar yaptim oluyorsa delphi olsun diye yardimlariniz olmasaydi sanirim direncim kirilabilirdi ve birakmayi dusunuyordum.Rabbim calismalarinizi kolaylastirsin ve paylastiginizin karşılığını versin.

Raflarda online site satışlarında kitabinizi görmek dileğiyle başarılar ve basarilarinizin devamını dilerim bu haberi duymak güzeldi.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

İyi dilekleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim.
Delphi diğer dillere nazaran aha esnek ve daha güçlü. Cross-Platform Teknolojisinden sonra diğer dillerin bir adım daha önüne geçti. Bu ve benzeri daha bir çok yeni teknolojiye sahip olduğunu biliyorum. Fakat bu teknolojilere uzak ve farkında olmayan bir çok yazılımcı arkadaşımız var. İnşaAllah onları da el birliği ile aydınlatacağız.
İyi çalışmalar...
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Bence çoğu kişiyi tekrar delphiye kazandiracak kitabiniz, tahmin ediyorum yalnızca akademik seviye değildir bizlerinde anlayabileceği içeriklere sahip görünüyor. Güzel olur sıkıntı yaşadığım yerlerde kitabinizdan açıp sorunu gidermek. Sabırsızlıkla bekliyoruz kitabinizi gerçekten. Çölde su gibi gelecek abartisiz. Rabbim kolaylastirsin
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Teşekkürler.
Delphi'yi iyi derece de bilen arkadaşlar yeni teknolojiler (Cross-Platform; Android, Mac OS X, iOS, Win, SmartWatch, AndroidTV, iOSTv, Ardunio ve RasperyPI vb.- EMS, BlueTooth, App Tethering, Becaon, JSon-Rest mimarileri) hakkında detaylı bilgiye sahip olacak. Yeni başlayanlar ise Tüm Platformlar için ne kadar hızlı ve kolay uygulama geliştirebileceklerini görecekler İnşaAllah..
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

fesiharslan yazdı:Teşekkürler.
Delphi'yi iyi derece de bilen arkadaşlar yeni teknolojiler (Cross-Platform; Android, Mac OS X, iOS, Win, SmartWatch, AndroidTV, iOSTv, Ardunio ve RasperyPI vb.- EMS, BlueTooth, App Tethering, Becaon, JSon-Rest mimarileri) hakkında detaylı bilgiye sahip olacak. Yeni başlayanlar ise Tüm Platformlar için ne kadar hızlı ve kolay uygulama geliştirebileceklerini görecekler İnşaAllah..
İnşallah hocam java, dotnet için zilyon tane kaynak görsel eğitim var ama iş delphi tarafına gelince nerdeyse yok birde bu cbuilder ın microsoft visual cpp tan farkı nedir aynı kodlar her ikisinde de çalışırmı yada görsel bir uygulama her iki ide de açılabilirmi?
Mücadele güzelleştirir!
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Merhaba; CBuilder Embarcadero tarafından geliştirilen C++ IDE ( Yazılım Geliştirme Ortamı)'sidir. Visual Cpp ise Microsoft tarafından geliştirilen C++ IDE'sidir.
Özetle her iki IDE nin amacı C++ Yazılım dilini daha görsel hale getirerek, hızlı uygulama geliştirme ortamı sağlamaktır.
CBuilder projeleri, Visual Cpp IDE'sinde çalışmaz. Visual Cpp projeleri de CBuilder IDE'sinde çalışmaz. Çünkü görsel nesne form dosya yapıları farklıdır.