Merhabalar,
Xe8 de deneme amaçlı yaptığım raporlama uygulaması basit bir şekilde datasnap win service olarak çalışıyor mobil tarafına sql sonucu json olarak yolluyor.
apk hem benim nexus telde ve diğer denediğim samsun marka telefonda düzgün çalışıyor. 2 gün düzgün çalışmadan sonra nexusta çalışmamaya başladı fakat samsungta sorun yoktu.
buttona basıldığında işlenen ilk satır kodda(SQLConnection1.Connected:=True) biraz bekleyip hiç bir hata uyarı vermeden kapanıyordu. Debug edip baktığımda invalid date şeklinde bir hata verdiğini gördüm. işin ilginç yanı 2 gün sonra telefonumdaki uygulama düzgün çalışır hale geldi hiç bir şey yapmadan. Daha önce bu şekilde bir sıkıntıyla karşılaşan var mı. Programın stabil çalışması açısından bu tür problemleri önlemek için ne yapmalıyım.
Yoksa client tarafları delphide yazmak iyi bir fikir değilmi?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
DataSnap Mobil uygulama kapanma sorunu
Re: DataSnap Mobil uygulama kapanma sorunu
Merhaba,
Uygulama kapanıyorsa yüksek ihtimal bir bug veya sıkıntı vardır. Örneğin olmayan bir şeye ulaşmaya çalışıyordur.
Nerede sıkıntı olduğunu bulmaya çalışın. Sıkıntı olabilecek yerleri tek tek kapatıp deneyerek, problemi bulmaya çalışın.
Kolay gelsin.
Uygulama kapanıyorsa yüksek ihtimal bir bug veya sıkıntı vardır. Örneğin olmayan bir şeye ulaşmaya çalışıyordur.
Nerede sıkıntı olduğunu bulmaya çalışın. Sıkıntı olabilecek yerleri tek tek kapatıp deneyerek, problemi bulmaya çalışın.
Kolay gelsin.
Uygulamanızın birgün çalışıp birgün çalışmaması ingilizce - türkçe tarih format ayarlarından kaynaklı muhatemelen.
Zaten sql tarafından da date hatası geldiğini söylemişsiniz.
Örnek 01.01.2016 tarihi ingilizcede olsa türkçede olsa düzgün çalışırken 20.01.2016 tarihi hatalı olacaktır.
Örnek 01.01.2016 tarihi ingilizcede olsa türkçede olsa düzgün çalışırken 20.01.2016 tarihi hatalı olacaktır.
Arkadaşlar teşekkürler.
şu an son 3-4 gündür sorunsuz çalışıyor. sıkıntı gözükmüyor.
şu an son 3-4 gündür sorunsuz çalışıyor. sıkıntı gözükmüyor.
telefonlarda yada servisin çalıştığı bilgisayarda bölge ve dil seçeneklerinde hiç bir oynama yapılmadı. bu şekildeyken samsun note telefonda çalışıp nexus telefonda çalışmıyordu. şu an için sorun gözükmüyor cevaplarınız için teşekkürler.tuna yazdı:Uygulamanızın birgün çalışıp birgün çalışmaması ingilizce - türkçe tarih format ayarlarından kaynaklı muhatemelen.
benzer bir hatayla karşılaştım ve malesef benim anroid makinalarımda şu an hala çalışmıyor.
desktop uygulaması sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve android tasarımıda windows üzerinde gayet güzel açılıyor ve çalışıyor fakat android paket yaptığımda mobil makinamda açılır açılmaz kapanıyor.. sorunla ilgili video çekip paylaşıcam inşallah bu akşam..
bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını 4 gözle bekliyorum
desktop uygulaması sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve android tasarımıda windows üzerinde gayet güzel açılıyor ve çalışıyor fakat android paket yaptığımda mobil makinamda açılır açılmaz kapanıyor.. sorunla ilgili video çekip paylaşıcam inşallah bu akşam..

Kendi karşılaştığım sorunlar ve yaptıklarım belki yardımcı olur size. İlk olarak stylebook kullandığımda karşılaşmıştım bu şekilde bir hatayla.bilrax yazdı:benzer bir hatayla karşılaştım ve malesef benim anroid makinalarımda şu an hala çalışmıyor.
Açılış sırasında herhangi connection varsa onları kapatıp dene(hata oluşuyorsa kapanıyor hemen göremiyorsun). Birde işlemci gpu uyumsuzluğu olabiliyor onun içinde deployment menüsünden libnative-activity.so devre dışı bırakabilirsin.
Kolay gelsin.
teşekürler üstadım.. dün farkettimki connectionda bi problem varmış tekrar düznledikten sonra hata ortadan kalktı. ilginiz için teşekür ederim