windows service içinde webservice bağlanmak(çözüldü)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mythofatih
Üye

windows service içinde webservice bağlanmak(çözüldü)

Mesaj gönderen mythofatih »

Merhaba
Projemizde HTTPPrio nesnesi ile webservice bağlanıp veri çekiyoruz. Vlc Form projesi olarak yaptık ve çalıştırdık. Sorunsuz bir şekilde çalıştı. Fakat bizim ihtiyacımız olan kullanıcı oturum açmadan belirli aralıklarla webservice bağlanıp veri çekmesiydi.
Bu projeyi windows service taşıdık. Windows service sorunsuz çalışmasına rağmen veri gelmiyordu. Ben de hangi satırda sorun var diye her bir satırın altına log kaydet diye fonksiyon yazdım. Httpprio nesnesinin web service bağlandığı anda
( xxx_Response := (HTTPRIO1 as xxxxOperations).xxxxReport(xxxx_Request); ) bir alt satıra geçmediğini gördüm. HTTPPrio nesnesinin eventlarına log kaydet fonksiyonunu ekledim ve onPostingData eventında takılı kaldığını gördüm. Windows Service i kaldırana kadar aynı eventı defalarca çalıştırıyor.
İki gündür araştırmama rağmen bir sonuca ulaşamadım.
Acaba windows service de webservice e bağlanmak için ekstra bir kod mu var?
En son mythofatih tarafından 13 Şub 2016 07:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: windows service içinde webservice bağlanmak

Mesaj gönderen fesiharslan »

Web servisi standartları olan WSDL, SOAP veya UDDI yöntemlerinden birini (veya beraber de olabilir)
kullanarak oluşturduysanız, İşletim sistemi önemli değildir. Platform bağımsızdır.
Sadece bağlantı yönteminiz ve geriye dönecek veri yapısı önem taşımaktadır.
Doğru bağlantı ve doğru bir Parse (XML vb.) işlemi gereklidir.
Kullanıcı avatarı
kimimben
Üye

Mesaj gönderen kimimben »

wsdli delphiden import ettiğinizde oluşan unit içersinde ki,çağırım işlemi yapan ve geriye interface döndüren methodu neden kullanmıyor sunuz ?

Kod: Tümünü seç

GetXXXXX(true,'',HTTPRIO1).xxxxReport(xxxx_Request);
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Acaba firewall ayarlarından programın EXE dosyasına özellikle izin vermeyi denediniz mi? Bundan kaynaklı da sorun yaşıyor olabilirsiniz.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Windows servisi hangi kullanıcı ile çalıştırıyorsunuz? Varsayılan olarak LocalService gelir, bu kullanıcının internete bağlanma yetkisi olmuyor genelde. NetworkService kullanıcısı ile çalıştırın yada login olduğunuz kullanıcıyı verin. Eğer proxy ile inernete erişiyor ise sunucu, servisi çalıştıran kullanıcının proxy kullanma yetkisi olup olmadığını ve ayarlarını kontrol edin.
mythofatih
Üye

Httpprio nesnesi ni kod kısmında create edince 1 defa normal çalıştı. Testlerimde httpprio nesnesi ni free ettiğim satırda takılı kaldığını gördüm. Free etmek yerine httpprio1:=nil; yazınca kesintisiz çalıştı. Anladığım kadarıyla manuel create etmek grekiyormuş. Ama bu arada olan 2 günüme oldu.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: windows service içinde webservice bağlanmak(çözüldü)

Mesaj gönderen freeman35 »

"Free etmek yerine httpprio1:=nil; yazınca kesintisiz çalıştı." yaptım oldu diyorsan sıkıntı yok. ama programcıyım diyorsan bu kod yanlış, çalışıyor olması doğruluğunu ispatlamaz. memoryleak alırsan hiç şaşırma.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
mythofatih
Üye

Yaptım oldu demiyorum. Sadece sistemi test edebilmem için bir çözüm buldum.Şu anda da test ediyorum. Bu zamana kadar da hiç bir zaman dört dörtlük bir programcıyım demedim. Her zaman öğrenciyim ve öğrenmeyi seviyorum.Forum, bu anlamda çok şey kattı. Problemi burada paylaşma amacım da en iyi çözümü bulmak ve benim gibi bu problemle karşılaşan arkadaşlarımıza fikir vermek/almak. Benim amacım üzüm yemek bağcı dövmek değil.
Daha iyi bir çözümünüz varsa tabiki test etmek isterim.
Ayrıca memoryleak hatasını da araştıracağım.
Teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Servis uygulamanızı geliştirirken hata ayıklama ve analiz testleri konusunda sıkıntı ve zahmeti azaltması açısından bir tavsiye ...: viewtopic.php?f=19&t=35394
Şaban Şahin AKMAN
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Ben kendi adıma yazıyorum, savunma yapmana gerek yok. Ben senin hocan yada işvereninde değilim. Yaptım çalışıyor demen ile dememen arasında benim için bir fark yok, mantıklı düşün, bana ne faydası yada zararı olabilir? hiç. O yüzden, ilk akla gelen "fırça atıyor" olmasın.
ben direk anlatmak yerine etrafını anlatmayı tercih ederim. Benim meselem, yapmak değil öğretmek. Canımı sıkan yada saçma sapan konu olursa, cevap vermeyi geçtim, okumuyorum oluyor bitiyor.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!