WebBrowser..

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
almora
Üye

WebBrowser..

Mesaj gönderen almora »

Mrb,
WebBrowser ile uygulama yaptigimda acilmasini istedigim site kendini guncellemiyor. Yani uygulamayi telefona yukluyorum. Siteyi aciyorum fakat hep ayni sayfa aciliyor. Site de bir guncelleme oldugunda, guncellemeyi gostermiyor. ilk actigim sayfa hep aciliyor.

Denedigim kodlar

WebBrowser1.Navigate('');
WebBrowser1.Navigate('sitenin linki');

Ve

WebBrowser1.Url=('site linki');
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Re: WebBrowser..

Mesaj gönderen AliZairov »

İyi akşamlar. Ben 2 yöntem kullandım. Şimdilik sorun yok. Memnunum.

1. timer 1dk bir yeniliyo.
2. sitenin kodlarına yenileme meta tağı ekledim 15sn.
almora
Üye

Mesaj gönderen almora »

Tsk..
Yanlis anlamadiysam ornegin, bir haber sitesinin linkini aldim. Sayfa acildiginda kullanici, en son bir onceki gun girdigi icin, bironceki gunun haberi cikacak ve bir dakika sonra kendini guncelleyip yeni haberi gosterecek.

Uygulama acilir acilmaz o anki guncel durumu gostermenin baska yolu yok sanirim.

Cokta buyuk bir ozellik yada zor birsey olmamasi gerekir. Neden bu boyle acaba..
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen AliZairov »

Merhaba. Bunu isterse site kendisi yapa bilir amma yapmamışlar qaliba. O zaman iş sana düşer. Forma timer koyarsan o zaman adam haber okuyamaz yeniler sayfayı. Sitenin RSS varsa ordan günccel haberleri çeke bilirsin. Seçili haberide başka bir formda yada tabda gösterirsin. Kullanıcı rahatsız olmaz o zaman.
almora
Üye

Mesaj gönderen almora »

Uygulamada acildiginda ilk acildigi sayfayi gosteriyor. (Timersiz.) ilk sayfa herzaman hafizasinda duruyor. Yeni olup bitenleri gostermiyor. Denemedim ama normal sayfa kodlarini yazip ayni zamanda oraya yenile(refresh yada rename) koyup acaba sayfa guncel haliyle acilirmi. Musait olamadigimdan deneyemiyorum. Fikir sadece..
Hafizada kalan sayfayi neden yenilemiyor. ilk acildiginda sonucta o siteye yoneliyor ve net baglantisida var..

isin garip tarafi sitede baska bir sayfaya gidiyorum tekrar ilk sayfaya geldigimde yine eski sayfayi gosteriyor. Ordada yenilemiyor.
mab88
Üye

Mesaj gönderen mab88 »

Arkadaşım uzun zaman bu konu üzerinde uğraştım EnableCache propertysini false yap eğer çözmesse sorunun D.P.F. android ios componentleri var ücretsiz webview componenti işini görür fazlasıyla.
almora
Üye

Mesaj gönderen almora »

Tsk..
Deneyecegim..