Merhaba, Delphi XE8 kullanıyorum. DataSnap ile mobil bağlantı kısmını yaptı. Bağlantı da herhangi bir sıkıntı yok fakat MSSQL bağlantısında verilerde karakterler bozuk gelmektedir. AutoTranslate= False yapabilme imkanı var mı FireDAC'ta??
ayrıca DataSnap de veri çekerken ClientDataset kısmında filtre yapabilir miyiz ?
FireDAC ve Datasnap
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: FireDAC ve Datasnap
Delhi tasarım arayüzünü kullanarak ODBCAdvanced parametresine Auto Translate=True yazılmalı. Direkt özellikler penceresinden ise, Params özelliğinden ODBCAdvanced=Auto Translate=True satırı eklenmeli.
İlgili datasete veri sağlayan DataSetProvider'ın Options özelliğinden poAllowCommandText özelliğini açarsanız, buna bağlı ClientDataSet bileşeninde CommantText özelliğine yazılacak sorguları çalıştıracaktır.
İlgili datasete veri sağlayan DataSetProvider'ın Options özelliğinden poAllowCommandText özelliğini açarsanız, buna bağlı ClientDataSet bileşeninde CommantText özelliğine yazılacak sorguları çalıştıracaktır.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Re: FireDAC ve Datasnap
Dediğiniz işlemi yaptım FDConnection parametre olarak belirttim, fakat herhangi bir değişiklik yapmadı gelen veri karakterLeribozuk oLdu.