qreporta form1 üzerinden istediğim bilgileri alıyorum summary band veya page footer band üzerine eklediğim qrexpr ye aşağıdaki ifadeyi yazıyorum fakat işlemi yapmıyor
SUM(FORM1.Table2.GIREN) - SUM(FORM1.Table2.CIKAN)
neden olabilir ki?
QReport Hesaplama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
aşağıdaki şekilde yaptım biraz saçma sapan bi yol oldu ama oldu genede ilk sorduğum soruyu hala merak ediyorum ,
form 1 de 2 query kullanarak girenlerin ve çıkanların toplamını buldum ve aralarındaki farkı bi panelin caption ına yazdırdım qreporta koyduğum bir label a aşağıdaki kod ile sonucu gönderdim
form2.QuickRep1.Prepare;
form2.QRLabel7.Caption:=PANEL14.Caption;
yinede ilk sorduğumu merak ediyorum
form 1 de 2 query kullanarak girenlerin ve çıkanların toplamını buldum ve aralarındaki farkı bi panelin caption ına yazdırdım qreporta koyduğum bir label a aşağıdaki kod ile sonucu gönderdim
form2.QuickRep1.Prepare;
form2.QRLabel7.Caption:=PANEL14.Caption;
yinede ilk sorduğumu merak ediyorum
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: QReport Hesaplama
hocam tam emin değilim ama şu an deneme fırsatım yokdramali yazdı:qreporta form1 üzerinden istediğim bilgileri alıyorum summary band veya page footer band üzerine eklediğim qrexpr ye aşağıdaki ifadeyi yazıyorum fakat işlemi yapmıyor
neden olabilir ki?
ben şöyle kullandığımı hatırlıyorum
sum(form1.tblSiparis[SiparisMiktari])
birde böyle deneyebilrsiniz.
dramali demiş ki:
Kolay gelsin.
sanırım fazladan nokta koymuşsun. şöyle yapsanız hallolması lazım.qreporta form1 üzerinden istediğim bilgileri alıyorum summary band veya page footer band üzerine eklediğim qrexpr ye aşağıdaki ifadeyi yazıyorum fakat işlemi yapmıyor
neden olabilir ki?
Kod: Tümünü seç
SUM(FORM1.Table2GIREN) - SUM(FORM1.Table2CIKAN)
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Merhaba,
QuickReport ta kullandığın datasetler de eğer QrExp kullanarak işlem yapmak istiyorsan Bu Datasetler ya QuickReport ile aynı form üzerinde yada kesinlikle DataModül içerisinde bulunmalıdır.
Kolay gelsin.
QuickReport ta kullandığın datasetler de eğer QrExp kullanarak işlem yapmak istiyorsan Bu Datasetler ya QuickReport ile aynı form üzerinde yada kesinlikle DataModül içerisinde bulunmalıdır.
Kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr