İnterbase field
-
- Üye
İnterbase field
Arkadaşlar merhaba bişey sormak istiyorum interbasede veri tabanı oluşturdum.Database Desktop ile interbase table oluşturuyorum filedleri açıyorum yalnız kaydetip sonradan tekrar açtığım zaman field açamıyorum bunun bir yolu varmı yani paradox gibi sonradan field ekleyemiyorum. Bide interbasede Autoinc alan nasıl oluşturulur .Herkese iyi çalışmalar
Veritabanı Dizaynı için İbExpert programını kullanmanı tafsiye ederim.
Autoinc olayı içinde arattırma yaparsın bir çok sonuca ulaşabilirsin.
Kolay Gelsin...
Autoinc olayı içinde arattırma yaparsın bir çok sonuca ulaşabilirsin.
Kolay Gelsin...
En son husonet tarafından 17 Haz 2004 02:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
-
- Üye
ibexpert ve ems gibi yardımcı araçlar interbase/firebird ile daha rahat çalışmanı sağlar.
Yapman gereken create database simgesini tıklayıp yönergeleri izlemek...
Daha sonra dataya register olup teker teker tableleri create etmek, database desktoptan yapamadığın olayı burada rahatlıkla yapabilirsin...
Yapman gereken create database simgesini tıklayıp yönergeleri izlemek...
Daha sonra dataya register olup teker teker tableleri create etmek, database desktoptan yapamadığın olayı burada rahatlıkla yapabilirsin...
IBExpert ve EMS ücretlidir 45 günlük deneme süreleri vardır, onun yerine IBConsole ü kullanabilirsiniz. Yada benim ilk göz ağrım Marathon 
http://sourceforge.net/projects/gmarathon
Kolay gele

http://sourceforge.net/projects/gmarathon
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
-
- Üye
en kolay arayuzu bu bence
zaten bu tip programlardan birini kullanmayı ogrendinmi hepsini ogrenirsin
o kadar zor bir sey yok gozunde fazla buyutme solda agac seklinde tablolar triggerlar spler vs. her biri lguzelce listelenmis
yenibir tablo olusturacagın zaman table uzerinde sag tık -> yeni tablo diyorsun , acılan pencerede en ustte tabloya bir isim veriyorsun
sonra alanlarını ve tiplerini giryorsun
primary olacak alanı belirtiyorsun
eger otomatiksayı kullanılacaksa alan ozelliklerinden Generator ve Trigger olustur seceneklerini isaretliyorusn
tabi bunları bir kalemde ogrenmek zor gelebilir
ama zamanla
su dunyada hicbirsey karsılıksız degil malesef
bilginin karsılıgı olarak zamanını vereceksin ki ogreneceksin
zaten bu tip programlardan birini kullanmayı ogrendinmi hepsini ogrenirsin
o kadar zor bir sey yok gozunde fazla buyutme solda agac seklinde tablolar triggerlar spler vs. her biri lguzelce listelenmis
yenibir tablo olusturacagın zaman table uzerinde sag tık -> yeni tablo diyorsun , acılan pencerede en ustte tabloya bir isim veriyorsun
sonra alanlarını ve tiplerini giryorsun
primary olacak alanı belirtiyorsun
eger otomatiksayı kullanılacaksa alan ozelliklerinden Generator ve Trigger olustur seceneklerini isaretliyorusn
tabi bunları bir kalemde ogrenmek zor gelebilir
ama zamanla
su dunyada hicbirsey karsılıksız degil malesef
bilginin karsılıgı olarak zamanını vereceksin ki ogreneceksin
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
-
- Üye
-
- Üye
gkimirti abi yardımların çok işime yaradı artık istediklerimi yapabiliyorum. Marhaton Arayüz gerçekten kolaymış. Yalnız Bişi soracam programımı derlesikten sonra formdan önce Database Login geliyor. Ben Şu kodu yazdım ama olmadı
Ben Böyle bir kod yazdım ama Pek işe yaramadı.
Kod: Tümünü seç
Session.AddPassword('şifre');
Yanlış hatırlamıyorsam Dataset'te Login Prompt die bir özellik olacaktı onu false yaparsan çıkmaması lazım.
Ayrıca IbDatabase nesnesinin Params özlelliğine
girmeyi unutma
Kolay Gelsin...
Ayrıca IbDatabase nesnesinin Params özlelliğine
Kod: Tümünü seç
user_name=SYSDBA
PASSWORD=masterkey
lc_ctype=WIN1254
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
-
- Üye
Anladığım kadarıyla BDE kullanıyorsun. Ben BDE kullanmadım ama bunuda şu şekilde yapabilirsin.
Projende Database ile bağlantı kurmak için tek obje kullanmanı tafsiye ederim buda TDatabase nesnesi olacaktır. TDatabase nesnesin projene ekle ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Query ve Table larına işaret edersin. TDatabase nesnesindede Login Prompt'u False yaparsan problemin hallolur.
Kolay Gelsin...
Projende Database ile bağlantı kurmak için tek obje kullanmanı tafsiye ederim buda TDatabase nesnesi olacaktır. TDatabase nesnesin projene ekle ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Query ve Table larına işaret edersin. TDatabase nesnesindede Login Prompt'u False yaparsan problemin hallolur.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
-
- Üye