Projedeki unit'lerin/dpr'nin klasör yoluna ulaşmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ahmetcelik
- Üye
Projedeki unit'lerin/dpr'nin klasör yoluna ulaşmak
Arkadaşlar merhaba.Foruma yeni üye oldum ve istediğimi bulamadığım için bu konuyu açıyorum.Şimdi diyelim ki projemiz C:\Kod klasöründe kayıtlı olsun, yani pas/dfm/dproj dosyalarımız.Ama projemizin output directory'si yani exe'mizin oluşacağı yer ise C:\ABC klasörü. Showmessage Application.ExeName yaptığımda C:\ABC\Project1.exe mesajını alıyorum doğal olarak.Ben bir şekilde projenin olduğu C:\Kod klasörüne kod ile nasıl ulaşabilirim XE 2 ile ? Teşekkürler.
Re: Projedeki unit'lerin/dpr'nin klasör yoluna ulaşmak
Merhaba,
Böyle bir şey programatik olarak mümkün değil. Eğer ayar dosyalarına vs. ulaşmaya çalışıyorsanız bunları .exe'nin olduğu klasöre taşıyın.
Kolay gelsin.
Böyle bir şey programatik olarak mümkün değil. Eğer ayar dosyalarına vs. ulaşmaya çalışıyorsanız bunları .exe'nin olduğu klasöre taşıyın.
Kolay gelsin.
- ahmetcelik
- Üye
Cevap için teşekkürler. Bir arkadaşımın sorusu üzerine bu konuyu araştırmaya başlamıştım. Bilmediğimden dolayı, bilenlere sorayım dedim. Saygılar.
- mucahityagmur
- Üye
Project/Options
Delphi Compiler(Derleyici ayarları)-> her ayrı "Config" için (Win32/Win64/Debug/Release vs) ayrı ayarlar yapmak mümkün.
-Output Directory :Alanı EXE nin çıkacağı klasörü temsil eder.
-Unit Output directory : .DCU ların çıkacağı klasörü belirler.
-Search path : Projeyi derlemek için Uses da tanımlı Unitlerin aranacağı klasör(ler)i belirler "c:\units;e:\VclLib\Units" .. gibi
Delphi Compiler(Derleyici ayarları)-> her ayrı "Config" için (Win32/Win64/Debug/Release vs) ayrı ayarlar yapmak mümkün.
-Output Directory :Alanı EXE nin çıkacağı klasörü temsil eder.
-Unit Output directory : .DCU ların çıkacağı klasörü belirler.
-Search path : Projeyi derlemek için Uses da tanımlı Unitlerin aranacağı klasör(ler)i belirler "c:\units;e:\VclLib\Units" .. gibi