DBEdit tarih girilmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

DBEdit tarih girilmesi

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhabalar;

Diyeceksinizdi arama yap. Yaptım fakat aradığımı tam olarak bulamadım yada aram işini tam olarak yapamadım. Dial Up kullanmamdan ötürüde uzun süre rahat rahat bağlı kalamıyorum. :oops:

Sorum şu: DBaseIV ile yapılmış tablom var ve bunun tarih alanı D_TARİHİ Date olarak ayarlı. Form içinde buna bağlı olan Doğum Tarihi DBEditine kullanıcının sürekli yazarak yani 15062004 şeklinde araya ayraç koymadan yazmasını fakat form içinde bunun noktalı ayraç ile yani15.06.2004 şeklinde görünmesini istiyorum. Access te bunu yapabiliyordum fakat şimdi bulamıyorum. Aramalarda mask tan falan bahsediliyor ama inspector da yerini bulamıyorum.

kullanıcı tarih ayracı ile kendini yormasın yani. Bide bazı arkadaşlarım noktalı ayraç yerine slaç(/) ayracı kullanıyor bunu önlemek için :)

teşekkür ve saygılarla
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Tablonun üzerine iki kere tıklayıp field editörünü aç.
D_TARIHI alanını seçip objekt inspector den display format ve editmask alanlarının değerini "!99/99/0000;1;_" şeklinde ayarla. burada "/" yada "." yı windowsun bölgesen ayarlarından alıyor.
ayarları değiştirdiğin zaman işlem tamam olur.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
sychorax
Üye

Mesaj gönderen sychorax »

Eğer Jedi bileşenşleri yüklüyse dbdatetimepicker daha güzel oluyor.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Teşekkürler

Dediğiniz gibi yaparak ayarları yaptım istediğim gibi oldu fakat diğer edite geçince tarih alanı 99.99.0000;1;_ şekline dönüyor nasıl kaydetmiş diye bakınca dbase de girdiğim 12.12.2004 şeklinde kaydetmiş fakat formda bana gösterirken 99.99.0000;1;_ şeklinde gösteriyor. doğru kaydediyor yanlış gösteriyor bu niçin olabilir acaba.

display format ve editmask özelliklerine 99/99/0000;1;_ şeklinde girdim sizin verdiğiniz "!99/99/0000;1;_" şeklinde değil çünkü form alanında bu tırnaklar görünüyordu.

saygılar
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

bide şöle yaptım

displayformat 99/99/0000;_
editmask 99/99/0000;_

bu şekil yapınca çalıştırdım tarih alanı 99.99.0000;_ şeklinde görünür oldu ve tab tuşu ile doğum tarihi alanına gelince girdiğim doğru tarih göründü (12.12.2004) yine tab ile yoluma devam edince tarih alanı değişip 99.99.0000;_ şekline geri döndü bu alan sabit yani hangi tarihi girdim ise o şekilde görünmesi lazım gelmiyormu acep.

tablomu incelediğimde tarih alanı istediğim gibi 12.12.2004
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Evet haklısın.
Display formatı boş bırak editformat bu iş için yeterli.
İlk mesaj için kusura bakma. Eğer display format ı boş bırakırsan işlem tamam olması lazım
Kolay Gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Teşekkürler Aslangeri

sorun dediğin gibi halloldu. Ayrıca A.S.

İyi Çalışmalar.
koko134
Üye

tarih ve saat bir arada

Mesaj gönderen koko134 »

balla kesiorum ama ben de __.__.____-__.__.__ formatında bi field yapmak istiorum test inputta bu formu yakaladım ama gridime yansımadı sonuc . ayrıca yazdırdıgım textfile da da aynı sey oldu ben nerde yanşlış yaptım ? :roll:
tskrler
koko134
Üye

Mesaj gönderen koko134 »

bi de boşluk bırakmak istemiorum fieldlar arası ';_' su sekilden '_' i cıkarsam kafi mi o da olmadı da o sebepten sordum saolun...