exe den database bilgilerini görme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

exe den database bilgilerini görme

Mesaj gönderen brs »

Selam, exe haline getirilmiş bir program her hangi bir şekilde delphi veya başka bir program ile açılıp database bağlantı şifreleri görme durumu olur mu? var ise nasıl bir engelleme yapa bilirim...

Kod: Tümünü seç

With Form1.FDConnection do
      begin
        Params.Values['Server'] := 'xxxxx';
        Params.Values['User_Name'] := xxxxx';
        Params.Values['Password'] := 'xxxx';
        Params.Values['Database'] := 'xxxx';
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: exe den database bilgilerini görme

Mesaj gönderen G.Arkas »

Eğer paketlenmemişse (AsPack, UPX, FSG vb.) DeDE (Delphi Decomplier), Resource Hacker vb uygulamalar ile görülmesi mümkündür. Ancak genelde programcılar bu alaları şifreler görmenize izin vermez.
Resim
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

G.Arkas yazdı:Eğer paketlenmemişse (AsPack, UPX, FSG vb.) DeDE (Delphi Decomplier), Resource Hacker vb uygulamalar ile görülmesi mümkündür. Ancak genelde programcılar bu alaları şifreler görmenize izin vermez.
Şifreleme yöntemini nasıl yapabilirim...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
quadr
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen quadr »

Paketleme işlemi memory e açılıncaya kadar koruma sağlar sonrasında decompile edebilirsiniz.
Program delphi compilerı ile derlenmiş ise ve packer veya program memory de dede(delphi decompiler) imzası aramıyorsa direk dump ederek bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğerki imza araması varsa programı görev yöneticisinden suspend edip dump edebilirsiniz.
Bir diğer husus debugger ile memoryden attach edip veya yine debugger ile direk olarak çalıştırıp bakabilirsiniz.
Bir diğer husus delphi form üzerindeki componentlerin durum ve ayarlarını dfm olarak resourceda tutar form create edilirken okur ona göre create eder bu yollada bi exe explorer ile resource' a ulaşıp bakabilirsiniz...saymakla bitmez...

Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...

http://www.tcct.us
Kullanıcı avatarı
dogan
Üye

Mesaj gönderen dogan »

Selamlar,

Sonuç olarak exe deki bilgileri nasıl saklayabiliriz ben tam olarak anlamadım bir başkası tarafından görülmesi derleyici olarak kötü bir durum...