Android Java Client - Delphi Web Service

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
xxxjedixxx
Üye

Android Java Client - Delphi Web Service

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

Delphi'de yaptığım bir "Hello World" tipinde deneme web servisine android (java) üzerinden ksoap2 kullanarak erişmek istiyorum fakat bir türlü başaramadım. Web servisini IIS üzerinde çalışacak şekilde (ISAPI dll) yaptım. Aldığım hata "org.xmlpull.v1.xmlpullparserexception expected: start_tag {http://...} envelope (position:START_TAG <inspection> ..." şeklinde.
Aynı servise Delphi'de yaptığım client uygulama ile erişebiliyorum. Aynı şekilde android tarafında da internet üzerindeki örnek servislerden (http://www.w3schools.com/webservices/Ce ... Fahrenheit) veri çekebiliyorum.

Sizlerden ricam, eğer uğraştıysanız java üzerinden delphi servisine bağlanan bir örnek uygulamanız var mıdır?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Android Java Client - Delphi Web Service

Mesaj gönderen vkamadan »

merhabalar ,
Delphi tarafında hazırladığımız bir web servisi Java Eclips ortamında Andorid için kullandığımız bir projemiz vardı , Java cı arkadaş artık bizimle çalışmıyor ekte kSOAP ile Delphi Web Servisinin kullanımını bulabilirsiniz kodlar size fikir verecektir ama ben Java ortamına hakim değilim sadece paylaşmak istedim, şunu belirtmek isterim ki "End Point" olarak delphi servisinizin WSDL yayını ve SOAP Action ları kabul eden URL leri farklıdır genelde o aşamada hata yapılıyor örnektede göreceğiniz gibi içinde SOAP geçen link end pointtir, metodların çalışması için "SOAP Action" lar çok önemlidir örnekte bulabilirsiniz söyleyebileceklerim bu kadar maalesef.
Dosya ekleri
CustomersFragment.zip
(4.67 KiB) 103 kere indirildi
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Volkan bey çok teşekkür ederim. Verdiğiniz örnek çok işime yaradı.
Dediğiniz gibi sorun Soap_Action, Name_Space ve URL tanımlarından kaynaklanıyormuş. Delphi web servisinin wsdl yayını diğer servislerden çok farklı. Verdiğiniz SOAP_Action, Name_Space tanımlarını günlerdir internette aramama rağmen hiç bir yerde rastlamadım. Bu yüzden bu bilginin çok değerli olduğunu düşünüyorum.
Tekrar çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Faydalı olabildiyse ne mutlu , rica ederim.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr