firebird kurulumu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

firebird kurulumu

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhabalar;

Arkadaşlar yardımlarınızla bazı sorunlarımı çözdüm teşekkürler.
forumda firebird çok anılıyor ve bende admin tarafından bu öneriyi aldım ve indirdim idi fakat acemi olmam ve sadece dbaseIV kullanmayı görmem ingilizce bilmemem den dolayı monitöre baktım durdum. :oops:

şimdi tek kullanıcılı ve tek bilgisayarda kullanmak üzere firebird in hangi versiyonunu kurmalı yanında arayüz olarak ne kurmalı ve table oluşturmak için ne yapmalıyım. çok şey istediğimi biliyorum ve özür diliyorum.

bir tabloyu yapacak kadar anlatsanız gerisini umarım yapabiliriz.
anlama kabiliyetim umut verici diğil ama yinede deniyeceğim.
soruyu anlamak yarısını çizmekse, bu işede azimli ve meraklı olmak yarısını olmasada çeyreğini çözdürür.

teşekkür ve saygılarla
iyi çalışmalar.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

firebird 1.5'i kur
arayüz olarak delphiturkiye arşiv cd'si içindede bulunan ibexpert kur(sanırım öyleydi ben ems'yi kullanıyorum)

database create etmen gerekiyor, bunu arayüzü kullanarak rahatlıkla yapabilirsin. (create database) daha sonra create ettiğin dataya register olup create table wizardı ile istemiş olduğun tableleri oluşturablirsin...

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

tşk bgoktaş
indirdiğimde registry de takıldım bişiler yazıyorum uyarı verip bişi istiyor burada kayıt işlemi için belirli bişeymi var yoksa biz mi uydurucaz. şimdi kaldırdığım için tam hatırlayamıyorum ama yine indirip deniycem

çok çok teşekkürler
hayırlı geceler
bu saatte çalışıyon ne mutlu