Firebird Semineri
Firebird Semineri
Arkadaşlar ben firebird seminerindeki testlere baktım çok mantıksız testler bence SqlServer ile Firebird kıyaslanmış ve firebird daha performanslı çıkmış 1-2 belki üç kullanıcılı (testte ise zannedersem 1 bilgisayar kullanılmış) ortamlarda daha performanslı gözükebilir ama 20-30 veya daha fazla bilgisayarı bağlayında öyle görelim firebirdin gücünü
eğer tek bilgisayarda kıyaslama yapacaksanız paradox dbase gibilerle kıyaslayın ama client-server Database Sunucularıyla kıyaslayacaksanız bilgisayar sayısı-performans grafiği çıkarında görelim SqlServer ile firebird arasındaki farkı
firebird i gözünüzde çok büyütüyorsunuz bence ne dersiniz
eğer tek bilgisayarda kıyaslama yapacaksanız paradox dbase gibilerle kıyaslayın ama client-server Database Sunucularıyla kıyaslayacaksanız bilgisayar sayısı-performans grafiği çıkarında görelim SqlServer ile firebird arasındaki farkı
firebird i gözünüzde çok büyütüyorsunuz bence ne dersiniz
Bize iyilik yaraşır.
Cihad sen test yaptında mı konuşuyorsun, yoksa sadece böyle olmalı diye mi düşünüyorsun?
Bence tek kullanıcı için olsa bile test sonuçları çok çarpıcı. Halen yüzlerce kişinin dbase/paradox kullandığı bir ortamda bu programcıların bir an önce gerçek bir SQL Server'a geçmeleri gerekir. Bu durumda Firebird çok iyi bir alternatif.
Biz forumda FireBird'ü çok tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi bundan herhangi bir çıkarımız olması vs. değil. Türkiye şartlarına çok uygun (bedava olması) güçlü bir SQL Server olması.
Adnan abinin senelerdir SQL Server'la çalıştığını da gözönüne alırsak bence testler son derece adil olmuş. Ağ ortamında test yapacak arkadaşlar varsa seve seve görmeyi isteriz.
Bence SQL Server'ı fazla büyütmeyin gözünüzde
Microsoft'un çok iyi reklam yaptığını da unutmayın. İbrahim sadri'nin dediği gibi her gördüğünüze/duyduğunuza hemen inanmayın
Kolay gelsin.
Bence tek kullanıcı için olsa bile test sonuçları çok çarpıcı. Halen yüzlerce kişinin dbase/paradox kullandığı bir ortamda bu programcıların bir an önce gerçek bir SQL Server'a geçmeleri gerekir. Bu durumda Firebird çok iyi bir alternatif.
Biz forumda FireBird'ü çok tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi bundan herhangi bir çıkarımız olması vs. değil. Türkiye şartlarına çok uygun (bedava olması) güçlü bir SQL Server olması.
Adnan abinin senelerdir SQL Server'la çalıştığını da gözönüne alırsak bence testler son derece adil olmuş. Ağ ortamında test yapacak arkadaşlar varsa seve seve görmeyi isteriz.
Bence SQL Server'ı fazla büyütmeyin gözünüzde

Kolay gelsin.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
mcihad hocam yapılan firebird / ms sql server testini ben görmedim ama testler zaten yüzde yüz doğru olmayabilir.

bu resim mysql in yaptığı bir testin sonucu
tabi yine ne kadar doğru olduğu tartışılır ama ms sql serverin her testte kötü bir performans sergilemesi de ne kadar rastlantı olabilir ki
dipnot:bu sonuçlar içinde interbase/firebird ün de yerini merak etmiyor değilim yani

bu resim mysql in yaptığı bir testin sonucu
tabi yine ne kadar doğru olduğu tartışılır ama ms sql serverin her testte kötü bir performans sergilemesi de ne kadar rastlantı olabilir ki

dipnot:bu sonuçlar içinde interbase/firebird ün de yerini merak etmiyor değilim yani

mySQL'de bence kullanılabilecek güzel bir veritabanı. Özellikle web'de php ile çok iyi bir ikili oluşturuyorlar.
Ancak mySQL halen geliştirilmekte. Bildiğim kadarıyla Stored Procdure/Trigger gibi çok önemli özellikleri henüz desteklemiyor. Seminerlerde çok bahsedildi. Hız önemli ama herşey demek değil
Ben halen FireBird'ü mySQL'e tercih ederim.
Bir de mySQL ticari kullanımlarda ücretli bir veritabanı. Buna da dikkat etmek lazım
Kolay gelsin.
Ancak mySQL halen geliştirilmekte. Bildiğim kadarıyla Stored Procdure/Trigger gibi çok önemli özellikleri henüz desteklemiyor. Seminerlerde çok bahsedildi. Hız önemli ama herşey demek değil

Ben halen FireBird'ü mySQL'e tercih ederim.
Bir de mySQL ticari kullanımlarda ücretli bir veritabanı. Buna da dikkat etmek lazım

Kolay gelsin.
+ bir not daha. Biz şu ana kadar oluşan bilgi ve tecrübelerimizi sizinle paylaşıyoruz. Bunlar mutlak doğrulardır diye bir iddiamız yok. Sybase, FireBird hep önerdik, önereceğim de. Bunların sebeplerini detaylı olarak izah ettiğimiz kanaatindeyim.
Sizin farklı bir görüşünüz varsa, şöyle daha iyi olur, ben şu sistemle daha iyi çalışılacağına inanıyorum diyen varsa seve seve dinlemeye hazırız
Ben her zaman söylüyorum. Bu konuda fanatik olmaya gerek yok. Ben kendi adıma takım tutar gibi Firebird'ü tutmuyorum. Yarın bir gün daha iyi bir veritabanı çıkar (bana göre) onu tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
Sizin farklı bir görüşünüz varsa, şöyle daha iyi olur, ben şu sistemle daha iyi çalışılacağına inanıyorum diyen varsa seve seve dinlemeye hazırız

Ben her zaman söylüyorum. Bu konuda fanatik olmaya gerek yok. Ben kendi adıma takım tutar gibi Firebird'ü tutmuyorum. Yarın bir gün daha iyi bir veritabanı çıkar (bana göre) onu tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
mysql ve lisans konusunda benimde çok net bir bilgim yoktu. bu konuda bir bilenden yardım istedim ama ..... yorum size ait..
Re: MySql ve Ticari Kullanım
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
On Tue, 18 May 2004 16:14:44 +0300
"Sadettin POLAT" <sadettinpolat@mail.ru> wrote:
> merhaba hocam,
> sizinle pazar günü 3. linux ve özgür yazılım şenliğinde mysql ve
> ticari kullanımı ile ilgili bi sohbet yapmıştık.
> mysql ile beraber gelen readme.html de aşağıdaki satırlar yer alıyor:
>
> /* you may purchase a commercial license for the same product from
> MySQL AB.*/
> ben ticari kullanımlar
> için mysql lisansının parayla alınması gerektiğini çıkarttım.
>
> https://order.mysql.com/ adresinde ise zaten mysqli satın
> alabiliyorsunuz.
>
> bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Bu satırın anlamı:
Eğer istersan, ticari lisansı satın alabirlirsin.
Yani almak zorunda değilsiniz (bazı şartlar dışında).
>
> iyi çalışmalar
>
> Sadettin POLAT
> 1.3.1.4 Commercial Licenses
> The MySQL database is released under the GNU General Public License
> (GPL). This means that the MySQL software can be used free of charge
> under the GPL.
Kısaca:
MySQL, GPL lisans altında dağıtılıyor, MySQL yazılım hiçbir ucret
vermeden, GPL'ın şartlar altında kullanabilirsiniz.
>If you do not want to be bound by the GPL terms (like
> the requirement that your own application becomes GPL as well), you
> may purchase a commercial license for the same product from MySQL AB.
> See http://www.mysql.com/products/pricing.html.
Kısaca:
GPL'e bağımlı kalmak istemiyorsaniz eğer, ticari lisans satın
alabilirsiniz.
GPL lisanslı MySQL'ile beraber, tek bir program olarak, kendi yazılımı
dağıtacaksiniz eğer, sizin yazılım GPL lisanslı olmak zorundadır.
Ticari
lisans alırsanız kendi yazılım GPL olmak zorunda değil (GPL lisansın
ana
şartı, programın açık kaynak kodlu olmasıdır, yinede bu durumda
para'ile
satabilirsiniz).
Kendi yazılımınız, bazı MySQL'ın kutuphaneler içeriyorsa ve bunlar
olmadan çalışmazsa, ticari lisans almak zorundasınız.
Eğer kendi yazılım sadece MySQL ayrı bir paket olarak kullanıyorsa,
yani
MySQL kullnamak zorunda değil (örneğin MySQL yerine başka veritabanı,
kullnabilirse) kendi programınız kapalı lisans altında, GPL MySQL'ile,
ayrı paketler olarak, dağıtabilirsiniz.
Eğer programınız, MySQL kullanıyor fakat beraber dağıtmıyorsunuz (yani
müşteriniz MySQL, ayrı bir program olarak, yüklemek zorunda)
programınızın ve MySQL lisanslar önemli değil.
Son olarak, bir HTTP server'ile kullanmak için ticari bir lisans almak
hiç bir zaman şart değildir.
Avukat değilim ama, kısa olorak, MySQL *kullanan* bir ticari yazılım
dağıtmak için, ticari lisans almak zorunda değilsiniz. Programınız
MySQL
içeriyorsa, yani, hem sizin yazılım hem de MySQL, tek bir yazılım
olarak
dağıtıyorsanız yada MySQL'ın kutuphaneler olmadan yazılımınız
çalışmazsa, ya programınız GPL lisanslı olacak yada MySQL'in ticari
lisans almak zorundasiniz. Bu aslında GPL'ın bir şartı, yani herhangi
bir GPL lisanslı program için geçerli, sadece MySQL değil. Ayrıcı, web
tabanlı bir ticari program için hiç bir lisans gerekmıyor.
Son olarak, GPL özgür yazlım dunyasının tek lisans değildir ve MySQL
tek
özgür olan veritabanı değil. Yukarıdaki şartların hiçbirini kendi
durumunuzu uymuyorsa, mutlak başka bir cözümü vardır.
Umarım konuyu aydınlatabildim.
- --
Mike
Web Site: http://www.ice2o.com
JabberID: mpeters@jabber.org
Registered Linux User #247123
It was all very well going about pure logic and how the universe was
ruled by logic and the harmony of numbers, but the plain fact was that
the disc was manifestly traversing space on the back of a giant turtle
and the gods had a habit of going round to atheists' houses and
smashing
their windows.
(Colour of Magic)
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.2.4 (GNU/Linux)
iD4DBQFAqiIbvHcTxzEXoVMRApAFAJ9Z4lBR3VB3L3ocYVZ0bjcDrb3H8ACY7mBd
ZGzeBFxQpxxZyppfVEc1Ug==
=NENB
-----END PGP SIGNATURE-----
Haklısın ama admin abi sizinde bildiğiniz gibi büyük SqlServer programlarının gerçek performansı hiçbir zaman tek kullanıcılı sistemlerde anlaşılamaz
Firebird Daha iyi çıkabilir bilemem ama ben burda denemeye çalışırım
sana burya geldiğindede belirttimmi bilmiyorum. Daha önce Arkadaşlarla Oracle denedik program veritabanına bağlanırken bile 10 sn bekliyor belki sorun bizdedir bilemiyorum ama bu Oracle paradox tan kötü anlamına gelmez.
Bana sorarsanız bugüne kadar paradox ve mySQL kullandım bundan sonra nasip olursa ücretsiz olması sebebiyle firebird kullanacağım
benim söylemek istediğim SqlServer o kadar küçümsenmemeli
Firebird Daha iyi çıkabilir bilemem ama ben burda denemeye çalışırım
sana burya geldiğindede belirttimmi bilmiyorum. Daha önce Arkadaşlarla Oracle denedik program veritabanına bağlanırken bile 10 sn bekliyor belki sorun bizdedir bilemiyorum ama bu Oracle paradox tan kötü anlamına gelmez.
Bana sorarsanız bugüne kadar paradox ve mySQL kullandım bundan sonra nasip olursa ücretsiz olması sebebiyle firebird kullanacağım

benim söylemek istediğim SqlServer o kadar küçümsenmemeli
Bize iyilik yaraşır.
Selamlar,
mchihad arkadaşımız testlerin mantıksızlığından bahsetmiş. Bu sebeple yanıt vermeyi uygun görüyorum.
1. Testler, Delphi Türkiye grubuna hitaben hazırlandı
2. xbase kullanan arkadaşlar temel alındı
3. Türkiye şartları göz önünde bulundurularak (genelde) tek başına kullanılan yada 1-5 arası kullanıcıların olduğu göz önünde bulunduruldu
4. Donanım olarak da ortalama bir makine kullanıldı
5. İşletim sistemi de aynı şekilde (ortalama bir işletim sistemi)
Eğer ben bu testi 64 MB Ram'i olan bir Windows 98 üzerinde gerçekleştirseydim, MS-SQL Server yerlerde sürünürdü. Firebird 16 MB içinde her şeyi yapabilirken Microsoft SQL Server durmadan bellek kullanıp durdu. Ayrıca hakkaniyetsiz bir biçimde testleri zorlasaydım (Linux Üzerinde Firebird'ü) kurardım ve muhtemelen daha performans alırdım
Amacım ortalamalardan yola çıkarak genel bir test idi. Eğer semineri dinleseydiniz hedeflediğim 100 Milyon kayıt sınırına yine SQL Server sebebi ile ulaşamadım
Çünkü 3.5 Milyon kayıttayken yaklaışık 800 MB Bellek kullanmaya başladı ve makina deli gibi swap dosyaya abandı.
Ayrıca 1998'den bu yana SQL Server'ı kullanıyorum, nerde patlar nerde kasar nerde çöker az çok biliyorum. Ayrıca nerede performans gösterir bunları da biliyorum. Test sonuçlarını görene kadar ben de bu kadar farkları olduğunu bilmiyordum. Sadece Firebird'ün daha iyi performans gösterceğini tahmin ediyordum ve nitekim yanılmadım
Seminerin tamamını dinleyip izlediysen ben zaten bu tarz şeylerden bahsettim (ama kayıtlı olmayanlar da var) aralarda arkadaşlara daha detaylı açıklamalarda bulundum. Orada olmanızı isterdim
Neyse bunları bilginiz olması açısından yazıyorum, Firebird'ü küçümsemeyin, MS-SQL Server'ı gözünüzde büyütmeyin. Sonuçta Sybase'den satın alıp BUG ekleyerek oluşturulmuş bir üründür MS-SQL Server (Fahrettin böyle tanımlamıştı
) Ayrıca ben de testler sırasında gördüm ki, MS-SQL Server MEMO alanları birbiriyle Match ettiremiyor !!!! Yani Memo alanda illaki LIKE ile sorgulamanız gerekiyor, eşitlik şeklinde sorgulayamıyorsunuz !... Bence böyle bir DB Server böyle bir özelliği atlamamış olmalı !... Öyle değil mi?
Haydi herkese kolay gelsin.
Not : Bu arada bu yanıtı yazmaya başladım, araya öyle işler girdi ki, 4-5 saat gecikme ile tamamlayabildim
mchihad arkadaşımız testlerin mantıksızlığından bahsetmiş. Bu sebeple yanıt vermeyi uygun görüyorum.
1. Testler, Delphi Türkiye grubuna hitaben hazırlandı
2. xbase kullanan arkadaşlar temel alındı
3. Türkiye şartları göz önünde bulundurularak (genelde) tek başına kullanılan yada 1-5 arası kullanıcıların olduğu göz önünde bulunduruldu
4. Donanım olarak da ortalama bir makine kullanıldı
5. İşletim sistemi de aynı şekilde (ortalama bir işletim sistemi)
Eğer ben bu testi 64 MB Ram'i olan bir Windows 98 üzerinde gerçekleştirseydim, MS-SQL Server yerlerde sürünürdü. Firebird 16 MB içinde her şeyi yapabilirken Microsoft SQL Server durmadan bellek kullanıp durdu. Ayrıca hakkaniyetsiz bir biçimde testleri zorlasaydım (Linux Üzerinde Firebird'ü) kurardım ve muhtemelen daha performans alırdım

Amacım ortalamalardan yola çıkarak genel bir test idi. Eğer semineri dinleseydiniz hedeflediğim 100 Milyon kayıt sınırına yine SQL Server sebebi ile ulaşamadım

Ayrıca 1998'den bu yana SQL Server'ı kullanıyorum, nerde patlar nerde kasar nerde çöker az çok biliyorum. Ayrıca nerede performans gösterir bunları da biliyorum. Test sonuçlarını görene kadar ben de bu kadar farkları olduğunu bilmiyordum. Sadece Firebird'ün daha iyi performans gösterceğini tahmin ediyordum ve nitekim yanılmadım

Seminerin tamamını dinleyip izlediysen ben zaten bu tarz şeylerden bahsettim (ama kayıtlı olmayanlar da var) aralarda arkadaşlara daha detaylı açıklamalarda bulundum. Orada olmanızı isterdim

Neyse bunları bilginiz olması açısından yazıyorum, Firebird'ü küçümsemeyin, MS-SQL Server'ı gözünüzde büyütmeyin. Sonuçta Sybase'den satın alıp BUG ekleyerek oluşturulmuş bir üründür MS-SQL Server (Fahrettin böyle tanımlamıştı

Haydi herkese kolay gelsin.
Not : Bu arada bu yanıtı yazmaya başladım, araya öyle işler girdi ki, 4-5 saat gecikme ile tamamlayabildim

Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Selamun Aleykum..
Valla kim ne derse desin ben sunu bilir bunu soylerim burada Allah selamı veren herkese Arkadaslar yoneticiler bilgileri dahilinde yardimcii oluyorlar.. Hepside cok degerli insanlar ben dunya uzerinde Boyle bir gurubun ekibin oldugunu sanmiyorum
veri tabani ile ilgisi ne? bunların diyenlere Ben hayatımda Paradoxtan baska veri tabani bilmez Sql e Öcü gibi bakardim Arkadaşlarin sayesinde simdi baya Yol aldim Bu anlamda Fire Bird Ogrenme acisindan guzel bir araç.. Arkadaşlardan Öğrendiğim birşey daha
Nereye Kadar fire bird? işimi görüyorsa ister fire bird ister paradox önemlii olan Sonuç
Valla kim ne derse desin ben sunu bilir bunu soylerim burada Allah selamı veren herkese Arkadaslar yoneticiler bilgileri dahilinde yardimcii oluyorlar.. Hepside cok degerli insanlar ben dunya uzerinde Boyle bir gurubun ekibin oldugunu sanmiyorum
veri tabani ile ilgisi ne? bunların diyenlere Ben hayatımda Paradoxtan baska veri tabani bilmez Sql e Öcü gibi bakardim Arkadaşlarin sayesinde simdi baya Yol aldim Bu anlamda Fire Bird Ogrenme acisindan guzel bir araç.. Arkadaşlardan Öğrendiğim birşey daha
Nereye Kadar fire bird? işimi görüyorsa ister fire bird ister paradox önemlii olan Sonuç
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
sevgili adaşım!
uzun bi süreden sonra foruma yeni yeni göz atmaya başladım. ilk mesajımı da senin vesilen ile atıyorum.
6-7 aydır C#(asp.net) ile çalışıyorum. bu sebeple ilk zamanlar sql server kullandım. açıkçası firebirdden aldığım tadı ondan alamadım. hoşuma gitmedi. zaten yazdığım programlar öyle 3-5milyon row tutan programlar değil.
diğer yandan firebird e gelince. ben 20-30bin row ile rahat çalışıyorum. benim toptancı da aynı şekilde local ve web ortamında firebird kullanıyo. 600'den fazla firma var. en az veritabanında bulunan row sayısı 5milyon diye tahmin ediyorum. bu küçümsenmeyecek bir rakam. ben şahsen hiç 1milyon rowlu bir db görmedim. ayrıca şu forumda bulunan programcıların bence %90'ını firebird doyurur.
uzun bi süreden sonra foruma yeni yeni göz atmaya başladım. ilk mesajımı da senin vesilen ile atıyorum.
6-7 aydır C#(asp.net) ile çalışıyorum. bu sebeple ilk zamanlar sql server kullandım. açıkçası firebirdden aldığım tadı ondan alamadım. hoşuma gitmedi. zaten yazdığım programlar öyle 3-5milyon row tutan programlar değil.
diğer yandan firebird e gelince. ben 20-30bin row ile rahat çalışıyorum. benim toptancı da aynı şekilde local ve web ortamında firebird kullanıyo. 600'den fazla firma var. en az veritabanında bulunan row sayısı 5milyon diye tahmin ediyorum. bu küçümsenmeyecek bir rakam. ben şahsen hiç 1milyon rowlu bir db görmedim. ayrıca şu forumda bulunan programcıların bence %90'ını firebird doyurur.
NetZero 
Valla ne diyeyim yani beni çok güldürdün Allah iyiliğini versin !!!! Senin gözünü M$ boyamış sanırım, abartısız 2 sene sonra gelip de Artık YUKON Namı diğer M$-SQL Server 2005 de var demek biraz abesle iştigal oluyor sanırım ha ne dersin?
Biz o semineri 2004 Senesinde düzenledik, 2004'de ben var olduğunu söyledim, ama Firevird'de taaaa başından beri olan bir şey bu
FB hangi sene piyasaya çıktı hatırlamıyorum nerden baksan M$ baya hızlı ilerliyor
4-5 Sene geriden geliyor. Eski teknolojileri, yada benzerlerini kalkıp da yaptık demiyorlar mı
Eheheheheheheh Çok gülüyorum çoooook...
Üstüne alınma gözüm
Ama bu M$'a da fazla güvenme, bunlar hep böyleler.
Onları tanıtımda görünce hep aklıma Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) filmi geliyor. Jim Carrey barda kızı bekliyor, barda da nostaljik gazeteler var etrafta çerçevelenmiş. Neyse bardan çıkarken bir gazete dikkatini çekiyor duvardaki (İnsanoğlu Aya Ayak Bastı) diye. Ve kendi kendine diyor ki, "Vay bee teknoloji ne kadar da ilerlemiş" diyordu kendi kendine.
M$'cıları ben hep buna benzetirim. 5-10 sene önce yapılmış keşfedilmiş ve hatta ki terkedilmekte olan teknolojileri kalkıp, bulduuuuk diye atlıyorlar etrafa, yada sonunda biz de yaptık diyorlar
İşte ben buna çok gülüyorum, benim gibi bir çok insan (teknolojiyi takip eden bir çok insan da gülüyor)
Sabahın 5:30'u çok güldürdün beniii

Valla ne diyeyim yani beni çok güldürdün Allah iyiliğini versin !!!! Senin gözünü M$ boyamış sanırım, abartısız 2 sene sonra gelip de Artık YUKON Namı diğer M$-SQL Server 2005 de var demek biraz abesle iştigal oluyor sanırım ha ne dersin?
Biz o semineri 2004 Senesinde düzenledik, 2004'de ben var olduğunu söyledim, ama Firevird'de taaaa başından beri olan bir şey bu

Üstüne alınma gözüm

Onları tanıtımda görünce hep aklıma Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) filmi geliyor. Jim Carrey barda kızı bekliyor, barda da nostaljik gazeteler var etrafta çerçevelenmiş. Neyse bardan çıkarken bir gazete dikkatini çekiyor duvardaki (İnsanoğlu Aya Ayak Bastı) diye. Ve kendi kendine diyor ki, "Vay bee teknoloji ne kadar da ilerlemiş" diyordu kendi kendine.
M$'cıları ben hep buna benzetirim. 5-10 sene önce yapılmış keşfedilmiş ve hatta ki terkedilmekte olan teknolojileri kalkıp, bulduuuuk diye atlıyorlar etrafa, yada sonunda biz de yaptık diyorlar

İşte ben buna çok gülüyorum, benim gibi bir çok insan (teknolojiyi takip eden bir çok insan da gülüyor)

Kuri Yalnız Jedi
NetZero,
Peki yeni gelişmelerden haber ver bakalım
Trigger'lar ne durumda? Interbase'de kendimi bildim bileli (ki Firebird'de de var olan. Trigger tetikleme mekanizması)
Before Trigger'lar var mı En basitinden? Yoksa hala After Trigger mı tetikleniyor. Peki Multi Row'mu çalışlıyor yine Trigger'lar? Yapabildiler mi? Yada NEW veya OLD değişkenlerini getirebilmişler mi?
Yada Dependencies sorunlarını çözebilmişler mi? Bu konuda var mı bir gelişme ?
Yok hakikaten merak ettiğim için sordum, öğrenmek istiyorum. Bu sene bizim firma M$-SQL Server 2005'e geçiş yapabilir de o sebeple, başımız nerde ağrıcak önceden bileyim, haplarımı ona göre alacağım
Kolay Gelsin
Peki yeni gelişmelerden haber ver bakalım

Before Trigger'lar var mı En basitinden? Yoksa hala After Trigger mı tetikleniyor. Peki Multi Row'mu çalışlıyor yine Trigger'lar? Yapabildiler mi? Yada NEW veya OLD değişkenlerini getirebilmişler mi?
Yada Dependencies sorunlarını çözebilmişler mi? Bu konuda var mı bir gelişme ?
Yok hakikaten merak ettiğim için sordum, öğrenmek istiyorum. Bu sene bizim firma M$-SQL Server 2005'e geçiş yapabilir de o sebeple, başımız nerde ağrıcak önceden bileyim, haplarımı ona göre alacağım

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi